Timişoara intră în topul producătorilor de biciclete din România. Nemţii vor deschide o fabrică, italienii încep în curând producţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bicicletă Corratec FOTO mtb-mag.com
Bicicletă Corratec FOTO mtb-mag.com

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat că în primăvara anului viitor o companie din Germania va începe producţia de biciclete. Anunţul vine înainte de inaugurarea celei mai mari fabrici de biciclete din Europa de Est, pusă pe picioare de italieni în oraşul de pe Bega.

Producătorul de biciclete Corratec din Germania a decis să-şi extindă investiţiile pe le are în Europa şi va deschide o fabrică la Timişoara. 

În cifre, investiţia înseamnă 300.000 biciclete (inclusiv electrice) în primii doi ani. De asemenea, germanii vor oferi şi 300 de noi locuri de muncă. 

„M-am întâlnit anul acesta cu ei de două ori, când firma – este o afacere de familie din Germania – încă era indecisă între mai multe oraşe din Europa. Le-am spus despre transformarea oraşului ca hub de producţie şi dezvoltare în domeniul velo şi mobilitate verde, despre calitatea vieţii la Timişoara şi proiectele noastre de dezvoltare urbană, despre spiritul inovator al timişorenilor, despre deschiderea administraţiei către firme care vor să investească pe termen lung în potenţialul Timişoarei”, a transmis primarul Dominic Fritz.  

Compania germană a cumpărat fabrica Kathrein din Timişoara şi estimează că în primăvară va începe producţia de biciclete.  

Fritz


Primarul Fritz s-a întâlnit cu reprezentanţii companiei Corratec

Corratec este o companie înfiinţată în anul 1990 de Konrad Irlbacher şi Cielo Irlbacher, în apropiere de oraşul bavarez Rosenheim. 

„Ne punem amprenta pe bicicletele produse în serie, concentrându-ne pe calitate, mai presus de toate. Folosim tehnologia Shadow Edge Tube, cel mai puternic şi mai sigur cadru de bicicletă electrică din lume (tehnologie Fusion Tube Edge), C-Light şi multe altele. Pe aceste inovaţii stau bazele noastre care se concentrează să concureze doar pe piaţa de biciclete speciale. O bicicletă sportivă şi de înaltă calitate în această nouă eră nu mai poate fi comparată cu bicicletele din trecut. Astăzi sunt mici minuni tehnice alimentate de forţa umană sau de motoare electronice. Toţi cei care merg pe o bicicletă Corratec vor simţi cu adevărat diferenţa”, spun cei de la Corratec pe site-ul oficial. 

Corratech

FOTO Corratec

Comapania fabrică şi îmbrăcăminte şi accesorii pentru biciclişti. 

Corratech

FOTO Corratec

Italienii sunt gata de inaugurarea fabricii de biciclete

În scurt timp va fi inaugurată şi cea mai mare fabrică de biciclete din Europa de Est, care va fi deschisă la Timişoara de o companie din Italia. 

Fabrica de Biciclete Sport Mechanical Workshop (SMW) va  produce anual, 1,5 milioane de biciclete. Se vor realiza atât biciclete obişnuite, cât şi electrice. 

Toate vor fi realizate pentru Decathlon, liderul local de echipamente sportive. Gigantul francez a semnat un parteneriat pe termen lung cu fabrica de la Timişoara, care va asigură activitatea unităţii de producţie pentru ei.    

Francezii beneficiază în acest moment circa 800.000 de biciclete pe an din două fabrici partenere din România. Una dintre ele este SMW, care asamblează de câţiva ani biciclete pentru Decathlon, într-o hală de 5.000 de metri pătraţi, închiriată pe platforma Incontro din Timişoara. 

Aici se asamblează bicicilete model B’Twin (aproximativ 300 de biciclete pe zi).    


Vă mai recomandăm:

Cea mai mare fabrică de biciclete din Europa de Est va fi inaugurată în acest an, la Timişoara. Investiţie de 30 de milioane de euro  FOTO

Fabrica de biciclete de la Timişoara care va produce 1,5 milioane de vehicule pe an pentru Decathlon FOTO
 

Cea mai mare fabrică de biciclete din Europa de Est se deschide la Timişoara. Investiţie de 30 de milioane de euro


Comuna de lângă Timişoara unde vine gigantul IKEA. În afară de mobilă, la Dumbrăviţa se vor mai fabrica senzori pentru industria aeronautică şi biciclete

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite