Proiecte mici şi probleme mari la Spitalul Judeţean din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Judeţean intră în noul an cu datorii, deficienţe de personal şi alte dificultăţi, dar este în plin proces de zugrăvire a unor secţii. Schimbările în bine care le sunt promise pacienţilor de către conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara (SCJUT) sunt îmbunătăţirea condiţiilor din anumite secţii şi grupuri sanitare mai curate.

Cu ajutorul unor fonduri primite de la Consiliul Judeţean Timiş, a fost pornit procesul de reabilitare a unor secţii care aveau prioritate în acest sens, precum cele de neurologie, urologie şi diabet. Renovarea va însemna zugrăvirea, înlocuirea uşilor şi igienizarea grupurilor sanitare care nu se încadrează în normele pe care ar trebui să le respecte o unitate sanitară.

Rămân marile dificultăţi
Managerul SCJUT, Gheorghe Nodiţi, a declarat că se înceracă rezolvarea unor probleme importante care s-au făcut simţite anul trecut. Momentan, aceste acţiuni sunt în faza de promisiuni. „Mai putem obţine fonduri în acest an din partea Consiliului Judeţean Timiş, însă trebuie să facem proiecte şi să solicităm bani. Problemele cele mai importante nu pot fi însă rezolvate la nivel local, spre exemplu slaba finanţare a sistemului medical şi lipsa de personal”, a precizat medicul Nodiţi.

Potrivit acestuia, una dintre dificultăţi ar putea fi rezolvată de ministerul de resort până la sfârşitul acestei luni, prin deblocarea posturilor din sănătate. „Regula de o angajare la şapte plecări ar urma să nu mai existe. Avem promisiuni că vom putea înlocui orice salariat care demisionează cu un altul”, a declarat managerul Judeţeanului.

Fondurile, urmărite mai strict
Cel mai mare spital din Banat a intrat şi în acest an cu datorii. Gheorghe Nodiţi a declarat însă că acestea au mai fost reduse şi că în 2012 finanţarea pe secţii va fi urmărită cu mai multă stricteţe. „Există schimbări importante în politica economico-sanitară. Anul acesta se va pune în funcţiune un protocol de lucru care ne permite, prin intermediul sistemului informatic, să urmărim cu exactitate tot ce se consumă în spital. Alocarea bugetară pe secţii va fi făcută în urma analizei cheltuielilor pe anul trecut, iar şefii vor trebui să se descurce cu aceşti bani”, a spus Nodiţi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite