Primarul Timișoarei exclude oprirea iluminatului stradal ca măsură la criza energetică. Ce altă soluție are

0
0

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat de mai multe ori că singura măsură pe care o are în vedere pentru reducerea consumului de energie electrică în oraș este stingerea luminilor din instituțiile publice pe timpul nopții.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz FOTO Daniel Dancea
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz FOTO Daniel Dancea

Fritz a admis că aceasta este doar o măsură simbolică, cea mai mare parte a consumului fiind pentru iluminatul stradal. Dominic Fritz a spus că exclude reducerea programului de iluminat stradal, susținând că menținerea în funcțiune a iluminatului public este o chstiune de siguranță a cetățenilor.

„Am depus mai multe proiecte în valoare de 26 de milioane de lei prin care vrem să investim în becuri led. Nu vrem să ne atingem nici de iluminatul arhitectural pentru că în factura mică este doar o mică parte și considerăm că e important să păstrăm o oarecare demnitate”, a spus Dominic Fritz.

La rândul său, administratorul special al Colterm, Cristian Amza, a declarat că societatea de termoficare poate face economie la gaz prin reducerea parametrilor de furnizare a căldurii, dar nu există „cadru de lucru” din partea autorităților.

„Reducerea temperaturii în interiorul clădirilor (publice sau private) se face, în esență, de către administratorul clădirii. Reducerea parametrilor de livrare pe circuitul secundar (situație apărută și în sezonul trecut) de către Colterm poate fi luată în calcul, însă pentru moment, nu avem un cadru de lucru, din partea autorităților”, a declarat Cristian Amza. 

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite