Primăria refuză să dărâme o construcţie pentru care există sentinţă de demolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proprietara clădirii refuză să spună de ce a construit ilegal
Proprietara clădirii refuză să spună de ce a construit ilegal

Un proprietar din Piaţa Unirii a ridicat în curtea unei case istorice o construcţie fără autorizaţie. Judecătorii au dat o sentinţă de demolare în urmă cu un an şi jumătate, dar primăria nu a pus-o în practică nici acum.

Doi vecini, care locuiesc în clădirea de pe strada Matei Corvin, numărul 3 din Piaţa Unirii au ajuns la neînţelegeri. Unul dintre proprietari, Georgevca Paulevici susţine că vecinii săi au început o adevărată teroare imobiliară împotriva ei pentru a o convinge să vândă clădirea. „Nu m-au mai lăsat să intru în curte prin partea care este comună. Mi-au tăiat şi apa, iar avocatul lor chiar mi-a spus că singurul lor scop este să cumpere”, a spus Paulevici.

Scandalul a început după ce vecinii femeii au reclamat-o pentru înlocuirea unor geamuri fără a respecta normele privind patrimoniul. „Modificările au fost făcute de chiriaşi printr-un acord de comodat. Ei s-au angajat că au toate documentele necesare”, a mai spus Georgevca Paulevici.

După aceea au urmat noi reclamaţii, de această dată din partea Georgevcăi Paulevici împotriva vecinilor care au construit în curtea casei o construcţie ilegală. În urma sesizărilor, primăria a acţionat proprietarul construcţiei în judecată, iar instanţa a decis demolarea clădirii. De un an şi jumătate, reprezentanţii primăriei nu au mişcat însă niciun deget în acest sens.

„Marţi o să spunem când se demolează”


În luna iulie a anului 2008, Georgevca Paulevici a solicitat un răspuns privind demolarea. Printr-o adresă semnată printre alţii de primarul Gheorghe Ciuhandu şi secretarul Ioan Cojocari, primăria răspunde că „s-a comunicat sentinţa Direcţiei de Patrimoniu în vederea punerii în executare a sentinţei de demolare”. Din iulie 2008 şi până acum nu s-a luat însă nicio măsură de punere în aplicare a sentinţei, iar femeia a luptat de una singură pentru a-şi face dreptate. „Cei de la Urbanism nu ne-au dat acordul pentru demolare. Acum am primit o hârtie prin care spun că se poate demola. Marţi o să spunem când se va face demolarea”, a spus şeful Direcţiei de Patrimoniu din Primăria Timişoara, Nicuşor Miuţ. Proprietarul construcţiei Bundaci Eligia a refuzat să spună de ce a construit clădirea ilegal.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite