Nu avem drogaţi în trafic, în schimb e plin de şoferi băuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii patrulează mai mult în mediul rural
Poliţiştii patrulează mai mult în mediul rural

Peste 1.100 de şoferi au fost controlaţi în ultima săptămână de rutieriştii din Timişoara. Poliţiştii nu au depistat persoane care s-au urcat la volan după ce au consumat substanţe stupediante, în schimb au descoperit zeci de conducători aflaţi sub influenţa alcoolului.

În ultima săptămână, rutieriştii au ieşit în trafic pentru a căuta conducătorii care consumă substanţe stupefiante sau medicamente cu efecte similar acestora şi pe cei care au băut înainte de a se urca la volan. Dacă la capitolul droguri stăm bine, pentru că nu a fost depistat încă niciun conducător aflat sub influenţa substanţelor stupefiante, nu la fel se poate spune despre alcool.

31 de conducători auto băuţi au fost depistaţi într-o săptămână, în cele 65 de puncte de control din Timişoara. În total poliţiştii au verificat peste 1.100 de şoferi.

Cu această ocazie au fost constituite 65 de puncte de control în municipiul Timişoara unde au fost controlaţi 1.117 de conducători auto. „Faţă de 26 dintre aceştia a fost luată măsura sancţionării contravenţionale fiindu-le totodată suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile iar altor cinci conducători auto le-au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge", ne-a declarat Emil Andrei, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite