Fosta șefă a ITM Timiș, Cornelia Corescu, „vânată” în pușcărie pentru că a parcat ilegal. Vezi despre ce este vorba!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cornelia Corescu, arestată în dosarul „bani pentru PD-L”, este urmărită de Poliția Locală pentru o parcare ilegală pe care a făcut-o în libertate, pe când era încă șefa ITM Timiș. Practic, polițiștii locali au amendat-o pe Corescu pentru că nu s-a prezentat la sediul Poliției Locale în timp ce era în arest. 

Citește și:

Sentinţă în dosarul "Bani pentru PD-L": Şefa ITM Timiş Cornelia Corescu a fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare

În vara anului trecut, Cornelia Corescu încă era la șefia ITM Timiș, având mașină de serviciu o Dacia Logan de culoare albă, cu număr de înmatriculare TM-12-GOF. În luna iulie, mașina a fost găsită de polițiștii locali, parcată neregulamentar. Pentru că nu aveau pe cine să amendeze, agenții au lipit pe geam un autocolant, invitând șoferul la sediul Poliției Locale să plătească amenda. 

Mărturii incendiare în dosarul "bani pentru PD-L". Şefa ITM spune că denunţătorul "s-a oferit"

Șoferul autoturismului a ignorat însă invitația, iar polițiștii au urmat procedura pentru identificarea șoferului care trebuie amendat. Astfel, agenții Poliției Locale au aflat de la Serviciul Permise și Înmatriculări că mașina cu numărul TM-12-GOF, aparține Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș. La solicitarea Poliției Locale, instituția a comunicat că în ziua în care mașina a fost parcată ilegal, la volan se afla Cornelia Corescu, șefa instituției. 

Unde trebuia să ajungă chitanţa din dosarul „bani pentru PD-L”: „Doamna Corescu mi-a spus că trebuie să o prezinte mai sus” 

În septembrie, Cornelia Corescu a fost arestată pentru fapte de corupție, dar polițiștii locali au continuat procedura de recuperare a amenzii pentru parcare ilegală. Astfel, în luna noiembrie, au afișat la domiciliul Corneliei Corescu o invitație prin care fosta șefă a ITM Timiș era chemată la sediul Poliției Locale. Fiind în penitenciar, evident, Cornelia Corescu  nu s-a putut prezenta la sediul Poliției Locale, astfel că a fost amendată cu 100 de lei, în baza unui articol din legea 61/1991, care prevede că „refuzul unei persoane de a se prezenta la sediul Poliţiei la invitaţia justificată a organelor de menţinere a ordinii publice aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu, se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei”.

Vezi ce spun Cornelia Corescu despre amendă și șeful Poliței Locale despre situația creată, mâine în „Adevărul”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite