EXCLUSIV "Regele asfaltului" din Banat, milionarul Georgică Cornu, a pierdut o luptă cu Primăria Timişoara: „La licitaţii se fac matrapazlâcuri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Georgică Cornu este supărat că, deşi a câştigat după contestaţii o licitaţie pentru o lucrare de 12 milioane de lei, a pierdut în instanţă în faţa membrilor comisiei de licitaţie din cadrul Primăriei Timişoara.

Una din cele mai importante pieţe din Timişoara, Iosefin, a intrat în lucru. Înainte de a se pune, însă, piatra de temelie, s-a dus o luptă dură pentru desemnarea firmei care să construiască lucrarea de 12 milioane de lei. Opt firme au fost interesate de lucrarea de la Piaţa Iosefin. Într-un final au rămas două, Prompt şi Confort, aceasta din urmă patronată de Georgică Cornu, supranumit şi „regele asfaltului“.


Plângeri penale


Comisia de licitaţie din Primărie a stabilit că oferta cea mai bună îi aparţine firmei Prompt, pe care a declarat-o câştigătoare. Cornu a fost nemulţumit şi a depus contestaţie la Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor, care a constatat, în contradictoriu cu comisia de licitaţie, că „SC Confort a obţinut punctaj maxim de evaluare“. În urma disputelor dintre Cornu şi Primăria Timişoara, comisia de licitaţie s-a văzut nevoită să îi atribuie lucrarea firmei Confort. Cornu a vrut să dea o lecţie şi a depus plângere penală împotriva membrilor comisiei de licitaţie, printre care şefa Direcţiei de Dezvoltare, Aurelia Junie, şi şefa Direcţiei de Buget, Smaranda Haracicu. Plângerile au fost formulate cu acuzaţiile de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.


Procurorul a analizat probele şi a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de Aura Junie şi ceilalţi membri ai comisiei de licitaţie. Cornu a făcut plângere împotriva rezoluţiei date de procuror în instanţă, iar procesul s-a judecat la Secţia Penală a Curţii de Apel Timişoara.
acuzaţii de abuz


Magistraţii de aici au respins plângerea omului de afaceri, menţinând soluţia procurorului. „Apreciez că mi-am îndeplinit corect obligaţiile ce îmi reveneau în cadrul comisiei de evaluare“, a declarat Aura Junie, în timpul audierilor, potrivit datelor din dosar. Omul de afaceri Georgică Cornu susţine că este ciudat faptul că licitaţia i-a fost atribuită, dar membrii comisiei care l-au scos din schemă au fost găsiţi nevinovaţi pe linie penală.
„În licitaţii, reprezentanţii statului fac tot felul de matrapazlâcuri. Aţi văzut vreunul tras la răspundere?!“, a declarat Georgică Cornu. Deşi se plânge că afacerile cu statul merg greu, Cornu ţine de contracte şi a reuşit să câştige mai multe procese în care a contestat licitaţiile.

În licitaţii reprezentanţii statului fac tot felul de matrapazlâcuri. Aţi văzut vreunul tras la răspundere?!
Georgică Cornu, om de afaceri

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite