Corpul de control al prefectului este o “sperietoare de paie” pentru primari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul de Timiş are cu ce, dar n-are cu cine. Deşi principala atribuţie a Prefecturii Timiş este de a verifica actele emise de autorităţile locale, acest lucru nu se mai întâmplă şi pe teren, de aproape o jumătate de an, deoarece corpul de control a rămas fără cei doi angajaţi.

Primarii timişeni se pot desfăşura în voie, pentru că prefectul nu poate face mai mult decât să le bată obrazul. Orice neregulă ar săvârşi, fie că este vorba de greşeli involuntare sau de afaceri premeditate, nu are cine să-i controleze. Corpul de control al prefectului, care are atribuţii de control pe linie administrativă, nu mai funcţionează din cauza lipsei de personal. Cei doi angajaţi ai celui mai important departament al prefecturii nu mai vin la lucru. Dorel Atomoaie a ieşit la pensie, iar colegul său, Miodrag Matici are grave probleme de sănătate, care l-au obligat să rămână în concediu medical încă din toamna anului trecut. Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, nu are cum să verifice singur sutele de cazuri venite la instituţie din partea timişenilor.

Petiţii da, controale ba

"Avem sute de petiţii privind probleme ale primăriilor din tot judeţul, dar nu pot face nimic. Nu am pe cine să trimit să verifice situaţia şi nici nu pot angaja pe altcineva pentru că posturile sunt blocate. Eu stau toată ziua şi dau telefoane, încercând să le bat obrazul primarilor că ştiu că fac nereguli, în speranţa că aşa se vor potoli. Mai mult nu am ce să fac", a declarat Băcală.
Corpul de control al prefectului are cele mai importante atribuţii. Verifică autorizaţiile de construcţie emise, merge la sesizările depuse de cetăţeni şi poate efectua controale la toate departamentele din instituţiile publice.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite