Conferinţele DILEMA VECHE Timişoara

0
0
dilema veche

Între 23 şi 25 iunie 2021, vor avea loc la Timişoara Conferinţele Dilema veche, organizate de GMMC şi revista Dilema veche în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara în cadrul proiectului La UVT, Cultura este Capitală. Ediţia timişoreană a Conferinţelor este finanţată de Fundaţia Alber.

Tema programului timişorean al Conferinţelor Dilema veche este ”Părinţi şi copii. Vîrste, mode, generaţii” . Motivaţia acestei teme este următoarea:

Biologic din ce în ce mai îmbătrîniţi, în rînd de altfel cu mai toate naţiunile occidentale, suntem noi şi o societate matură, aşezată, aşa cum iarăşi sunt aceleaşi naţiuni? Cît de fertil mai e astăzi conflictul dintre generaţii, mai produce el noul sau e doar un nume pretenţios pentru larma contestatară? Cuplată cu autohtona criză educaţională, noua revoluţie de import, cea care demolează ierarhii şi suprimă filiaţii fireşti, riscă oare să ne infantilizeze istoric şi cultural? Suntem aşadar în faza profund debilizantă sau chiar terminală a bolii, ori trecem de fapt prin aceleaşi vechi boli ale copilăriei, care ne întăresc imunitatea? La aceste întrebări, ca şi la altele, desigur şi mai provocatoare, vor răspunde invitaţii noştri: Adriana Babeţi, Călin Dan, Daniel Funeriu, Marius Lazurca, Barbu Mateescu, Cătălin Ştefănescu, Horia-Roman Patapievici, Sever Voinescu.

Programul pe zile al evenimentelor este următorul:

miercuri, 23 iunie

ora 18.00: EU. EDU. Ce-i pot învăţa părinţii pe copiii lor în Europa anului 2021 Daniel Funeriu în dialog cu Sever Voinescu

ora 19.30: De senectute. Dispariţia bătrâneţii şi crizele secolului 21 Călin Dan, conferinţă

joi, 24 iunie

ora 18.00: Cum au votat generaţiile României? Barbu Mateescu, conferinţă

ora 19.30: Despre imaturitate, altfel Adriana Babeţi în dialog cu Marius Lazurca

vineri, 25 iunie

ora 18.00: Circulaţia unei succesiuni Cătălin Ştefănescu în dialog cu Sever Voinescu

ora 19.30: Părinţi şi copii în conflictul dintre generaţii. O viziune personală H.-R. Patapievici, conferinţă

dilema veche

____

Conferinţele şi dialogurile vor avea loc în Aula Magna a UVT.

Accesul publicului este gratuit şi se face pe bază de rezervare online, completînd un formular pus la dispoziţie pe paginile de Facebook ale organizatorilor. Conferinţele Dilema Veche (google.com) Toate evenimentele vor fi transmise live pe pagina de Facebook şi pe canalul Youtube ale revistei Dilema veche.

Parteneri ai evenimentului: Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, Teatrul German de Stat Timişoara

Sponsori: E. ON, City of Mara, Grup West Arad, Autonom

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite