Comuna de cinci stele de lângă Timişoara: Behela TV s-a lansat la Dumbrăviţa, în parteneriat cu o localitate din Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai nou proiect născut în urma bunelor relaţii cu localitatea Szentes din Ungara, înfrăţită cu Dumbrăviţa, este televiziunea locală Behela TV. Proiectul televiziunii locale are o finanţare europeană de peste 180.000 de euro. Comuna Dumbrăviţa, aflată la patru kilometri de Timişoara, se dezvoltă pe zi ce trece.

De ieri postul local a început să emită pe frecvenţa postului TVT 89. „Prietenia dintre Szentes şi Dumbrăviţa a generat mai multe proiecte în parteneriat, pentru care s-a obţinut finanţare europeană. Unul din aceste proiecte poartă titlul «Parteneriat media pentru comunitatea regională» şi este făcut în colaborare cu Fundaţia Civil TV din Szentes. La Dumbrăviţa s-a deschis studioul de televiziune local numit Behela TV, iar la Szentes s-a modernizat studioului existent”, a declarat Geza Szilagyi, primarul comunei Dumbrăviţa.

Încă o lecţie ungurească: jumătate de milion de euro de la UE cu un proiect imposibil


Cele două staţii vor realiza reportaje, emisiuni de ştiri euroregionale, schimburi de emisiuni TV subtitrate, programe culturale, oferind posibilitatea comunităţilor locale regionale de a se prezenta şi a se cunoaşte reciproc. În felul acesta, prin furnizarea de informaţii se va lărgi şi sfera acţiunilor economice şi culturale.


Aparatură digitală HD


Proiectul a generat deja noi locuri de muncă în Dumbrăviţa, la studioul Behela TV, prin angajarea a patru oameni: un editor, un reporter şi doi cameramani. Tot colectivul a urmat cursuri de perfecţionare în domeniul media, organizate la Szentes. A urmat achiziţionarea echipamentului digital HD, de ultimă generaţie, instalarea şi testarea lui. „Personalul implicat în acest proiect a participat şi la taberele de creaţie pe teme de media şi televiziune. Acum, aproape de finalizarea proiectului, putem spune că nu a fost deloc uşor. Domeniul media este complex şi trebuie abordat cu profesionalism”, a mai spus Szilagyi, liderul de proiect.

Partea română, lider de proiect, beneficiază de 141.000 de euro, bani europeni

Comuna cu televiziune, exemplu de dezvoltare

Localitatea lipită de Timişoara are o şcoală nou constuită, ca în occident, cu săli moderne, laboratoare de informatică, bibliotecă, calculatoare şi televizoare. Investiţia a costat 900.000 de euro. În sala de sport se pregătesc viitori campioni la ping-pong, pentru că CS Dumbrăviţa are echipă de primă ligă la tenis de masă. Drumurile şi trotuarele sunt de nivelul marilor oraşe. Există şi un hipermarket. Incubator de afaceri, linie de troleibuz şi extinderea canalizării sunt următoarele proiecte.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite