Concedieri colective la Avicola Târgu Jiu. 17 angajaţi, disponibilizaţi de astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
17 salariaţi îşi pierd de astăzi locurile de muncă
17 salariaţi îşi pierd de astăzi locurile de muncă

17 angajaţi de la Avicola Târgu Jiu au rămas de astăzi fără locuri de muncă. Aceeaşi măsură a fost luată înainte de sărbătorile de iarnă pentru alţi 23 de salariaţi.

În ultima perioadă avem două notificări de la Avi Instant. O primă notificare, pentru disponibilizarea a 23 de persoane începând cu 24 decembrie 2015 şi o adua notificare, pentru 17 persoane începând cu data de 8 ianuarie. (...) Principalele motive de concediere ar fi dificultăţile majore pe piaţa de desfacere a produselor de carne de pasăre şi societatea înregistreazî pierderi considerabile, neavând posibilitatea să susţină plăţile salariale”, a spus Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Activitatea ar putea fi preluată de nouă firmă 

Reprezentanţii AJOFM Gorj au informaţii că activitatea uinităţii va fi preluată de o nouă firmă, iar angajaţii disponibilizaţi vor fi angajaţi. „Din discuţiile purtate, am înţeles că totuşi, va fi preluată afacerea de către o altă firmă, vor să îi reangajeze pe cei care sunt acum disponibilizaţi. Firma cea nouă a comunicat deja lista cu locurile de muncă vacante, la noi. Noi am emis repartiţii celor care au venit să se adreseze nouă şi să îşi depună dosarele de şomaj, dar înţeleg că nu au cu cine să stea de vorbă la noua firmă. Am înţeles că cei de la noua firmă vor veni să îşi retragă oferta”, a precizat Romeo Chiriac. Cele 100 de locuri vacante au fost comunicate deja la AJOFM Gorj.

La finele lunii iunie 2015 au avut loc şapte percheziţii la sediile mai multor societăţi comerciale, pe raza judeţului Gorj şi a municipiului Bucureşti. Printre unităţile verificate s-a numărat şi AVI INSTANT SRL Tg-Jiu. Anchetatorii susţineau că, în perioada 2010 – 2012, asociaţii, administratorii şi reprezentanţii mai multor societăţi comerciale au iniţiat şi constituit un grup infracţional în scopul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite