Compania nemţească Nexans va concesiona terenul pe care va ridica fabrica de cabluri auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţia germană de la Târgu Jiu devine din ce în ce mai sigură. Potrivit autorităţilor locale, compania Nexans va concesiona, în această săptămână, terenul pe care urmează să fie ridicată fabrica.

Prima investiţie străină importantă în domeniul producţiei din municipiul Târgu Jiu este aproape de a se realiza. Terenul pe care va fi construită fabrica de cabluri auto va fi concesionat de Primăria Târgu Jiu, care se va angaja să asigure toate utilităţile necesare. 

„În procent de 99,9% suntem aproape de semnarea contractului de concesionare cu partenerul din Germania a terenului. Acest lucru va avea loc în această săptămână. Din momentul în care a fost semnat contractul de concesionare a terenului în suprafaţă de patru hectare, Primăria Târgu Jiu va demara lucrările pentru utilităţi. Vom amenaja drumul de acces şi vor fi introduse reţeaua de apă şi canalizare, dar şi cea electrică. Puţin mai dificil va fi asigurarea alimentării cu gaze, dar această lucrare va fi realizată împreună cu cei de la Distrigaz 

a spus primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru.

Fabrica va fi pusă în funcţiune până la sfârşitul acestui an

Fabrica de cabluri autor urmează să fie pusă în funcţiune până la sfârşitul acestui an. „Obligaţia Primăriei este ca până în luna septembrie să finalizeze introducerea utilităţilor. Din momentul în care se va semna contractul de concesionare, partenerul din Germania va face demersurile necesare pentru obţinerea tuturor avizelor necesare pentru începerea lucrărilor. Termenul de deschidere a fabricii rămâne sfârşitul acestui an“, a precizat primarul Florin Cârciumaru.  

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite