Ţigări de contrabandă de peste două milioane de euro, confiscate anul trecut de poliţiştii de frontieră suceveni

0
0
Ţigări de contrabandă de peste două milioane de euro confiscate de poliţiştii de frontieră suceveni. FOTO Poliţia de Frontieră
Ţigări de contrabandă de peste două milioane de euro confiscate de poliţiştii de frontieră suceveni. FOTO Poliţia de Frontieră

Anul trecut, poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit şi confiscat 891.870 de pachete cu ţigări de contrabandă, a căror valoare pe piaţa neagră de desfacere se ridică la suma de 9.344.100 de lei.

În anul 2017, în punctele de trecere a frontierei din judeţul Suceava s-au înregistrat aproximativ 2.131.000 treceri de persoane (PTF Siret – 2.110.200 de persoane şi PTF Vicşani – 20.800 persoane) şi aproximativ 755.000 de mijloace de transport.

Poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor de pe raza judeţului Suceava au instrumentat 361 de dosare penale sub aspectul săvârşirii a 504 infracţiuni de către 202 persoane. Aceştia au constatat 97 de contravenţii, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 61.150 de lei. Valoarea totală a bunurilor confiscate în anul 2017 este de aproximativ 12.251.150 de lei.

Pe linia migraţiei ilegale, în zona de competenţă a structurilor poliţiei de frontieră din judeţul Suceava au fost întocmite trei dosare penale cu opt infracţiuni, în care au fost implicaţi opt migranţi. Aceştia sunt originari din ţări precum: Siria – 3, Turcia – 2, Uzbekistan, Turkistan şi Republica Kârgâztan.     .

Pe linia traficului internaţional cu autoturisme furate au fost  descoperite 17 autovehicule şi motociclete furate din străinătate în valoare de 1.179.950 de lei. Pe această linie de muncă au fost întocmite 14 dosare penale, în care sunt cercetate 19 persoane pentru săvârşirea a 19 infracţiuni.

Contrabanda cu produse din tutun reprezintă principala activitate infracţională prezentă la frontiera de nord a României.

Pe linia combaterii contrabandei, a fraudelor vamale şi a evaziunii fiscale, poliţiştii de frontieră au înregistrat 154 de dosare penale sub aspectul săvârşirii a 203 infracţiuni de către 108 persoane.

Au fost descoperite şi confiscate 891.870 de pachete cu ţigări a căror valoare pe piaţa neagră de desfacere se ridică la suma de 9.344.100 de lei.

Dintre metodele inedite folosite pentru a introduce ilegal în ţară ţigările, de către persoanele implicate în astfel de activităţi infracţionale, amintim: în cutii de prăjituri, în saci cu făină, în bidoane cu detergent lichid, în jucării, ascunse pe corp.

În autoturisme au fost descoperite ţigări de provenienţă ucraineană în scaune, sub banchete, în portiere, în bord, în praguri, în rezervor, în roata de rezervă, în podeaua maşinilor, în bara de protecţie, în faruri, în rezervor, în boxa audio, în caroseria microbuzelor, precum şi în diverse spaţii special amenajate pentru transportul ţigărilor în interiorul maşinilor, etc.

În cadrul cooperării cu organele administraţiei publice locale s-au desfăşurat întâlniri de lucru între reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră Suceava şi re­prezentanţi ai autorităţilor locale judeţene, precum şi cu autorităţile locale din localităţile limitrofe frontierei de stat a României.

Pe plan extern a existat o bună colaborare cu grănicerii ucraineni, axată  pe schimbul de date şi informaţii, în baza documentelor de cooperare încheiate la nivel teritorial. În anul 2017 au avut loc 352 de întrevederi cu grănicerii ucraineni şi au fost transmise şi primite 1.157 de comunicări cu Detaşamentul de Grăniceri Cernăuţi.

Alte ştiri pe această temă:

Peste 14.500 de pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate de poliţiştii de frontieră maramureşeni

Barmaniţa contrabandistă. Vindea ţigări de diferite mărci fără timbre de acciză

Cetăţean ucrainean, reţinut în timp ce încerca să introducă în ţară ţigări de contrabandă

Mai multe - Suceava

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite