Fost primar, în vârstă de 83 de ani, arestat preventiv pentru violarea unei tinere de 15 ani aflată în comă alcoolică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Mireuţă (83 de ani), fost primar în oraşul sucevean Solca între 1996 şi 2000, a fost arestat preventiv, alături de doi tineri de 16 şi 17 ani, sub acuzaţia că au violat o adolescentă de 15 ani de la un centru de plasament.

O adolescentă de 15 ani, din municipiul Suceava, a a fost violată de trei indivizi într-o locuinţă din oraşul Solca. Surse din rândul anchetatorilor relatează că minora a declarat faptul că nu-şi aduce aminte ce s-a întâmplat în ziua de 7 mai 2016, aceasta precizând doar că mai ţine minte că a consumat băuturi alcoolice cu un coleg, după care, în jurul orei 23.00, a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul municipal Rădăuţi.

Din fişa de observaţie a unităţii medicale, unde a fost internată adolescenta, reiese că, în momentul internării, nu prezenta urme de violenţă pe suprafaţa corpului, fiindu-i stabilit diagnosticul „comă alcoolică”.

La data de 9 mai 2016, minora a fost examinată din punct de vedere medico-legal, medicii stabilind următoarele concluzii preliminare: „minora prezintă himen complezant ce permite raport sexual fără deflorare. Prezintă leziuni de violenţă care s-au putut produce prin lovire în condiţiile datelor de anchetă şi necesită 4 – 5 zile de îngrijiri medicale. Aspectul morfologic şi dispoziţia topografică a leziunilor nu este caracteristică constrângerii fizice sau opoziţiei, dar din punct de vedere medico – legal nu se exclude posibilitatea producerii lor în condiţiile unui raport sexual”.

Minora a fost internată la data de 9 mai 2016 la Spitalul municipal Rădăuţi, declarând că a mers cu doi minori de 16 şi de 17 ani acasă la Alexandru Mireuţă, toţi din oraşul Solca, unde au consumat vin, fără ca adolescenta de 15 ani să-şi mai aducă aminte ceva din ce s-a întâmplat ulterior.

La data de 7 mai a.c., fata a fost acostată de doi indivizi, care i-au propus să meargă acasă la Alexandru Mireuţă pentru a întreţine raporturi sexuale contra cost. Acesteia i s-a spus iniţial că nu va păţi nimic, urmând doar să-l inducă în eroare pe bătrân pentru a obţine o sumă de bani. Cei trei minori împreună cu Alexandru Mereuţă au consumat băuturi alcoolice la locuinţa acestuia din urmă, iar ulterior cei trei indivizi au întreţinut relaţii sexuale cu minora, profitând de starea acesteia de beţie.

Cercetările în acest caz au fost preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, care a decis extinderea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi proxenetism. Din cauza circumstanţelor producerii agresiunii, procurorul a dispus completarea probatoriului, iar în cursul zilei de 11 mai 2016 au fost audiaţi cei trei suspecţi.

În urma audierilor şi a investigaţiilor desfăşurate, s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore faţă de cei doi minori de 16 ani şi 17 ani, ambii din oraşul Solca, pentru comiterea infracţiunilor de „viol şi proxenetism”. De asemenea, a fost reţinut şi Alexandru Mireuţă, de 83 de ani, din oraşul Solca, fiind acuzat de viol. Judecătoria Rădăuţi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor trei inculpaţi.

Bătrânul Mereuţă este fostul primar al oraşului Solca, el ocupând fotoliul de edil şef în perioada 1996 – 2000, după ce a candidat din partea PSD.

„Minora de 15 ani are măsura de plasament la centrul de plasament «Mihail şi Gavril» din Solca. Sâmbătă, 7 mai, nefiind găsită la centru a fost căutată şi găsită acasă la Alexandru Mireuţă. A fost transportată la spital, unde a fost internată până luni, 9 mai. Cazul a fost preluat de către Poliţie şi cei doi tineri incriminaţi se află în cercetare. În prezent, fata se află în centru, sub supraveghere şi a fost inclusă într-un program de consiliere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Nicoleta Daneliuc.

Minorele de la centrul de plasament din Solca au fost de-a lungul timpului victime ale proxeneţilor din zonă. La sfârşitul anului 2012, procurorii DIICOT Suceava au reţinut cinci indivizi acuzaţi că racolau adolescente de la Centru de Plasament „Mihail şi Gavril” din Solca şi le obligau să se prostitueze pentru ei. Dacă fetele încercau să fugă erau bătute şi ameninţate cu moartea. Una dintre fete a ajuns să fie trimisă la Călăraşi pentru a se prostitua acolo.

Alte ştiri pe această temă:

Scene cumplite în apropiere de Poliţia Hunedoara: o elevă de 14 ani a fost bătută cu sălbăticie de cinci adolescenţi

UPDATE FOTO Minoră de 16 ani violată de 7 tineri, printre care şi iubitul ei: poliţiştii i-au reţinut pentru viol şi lipsire de libertate

Elev de clasa a doua acuzat de viol şi perversiuni sexuale într-o şcoală din Bacău. Cazul a fost sesizat la Poliţie, Medicină Legală şi la Protecţia Copilului

Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri