Fost primar al Sucevei pus la plată pentru greşelile predecesorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost primar al municipiului Suceava a fost obligat de instanţele de judecată la plata unor sume considerabile către bugetul local.

Marian Ionescu, fost şef al municipalităţii sucevene în perioada 2000-2004, iar mai apoi viceprimar în mandatul 2004-2008, trebuie să achite 190.000 de lei către administraţia locală.

Banii reprezintă drepturi cuvenite administraţiei locale sucevene în perioada 1 iulie 2000 - 30 noiembrie 2000, la care se adaugă penalităţi de întârziere.

Obligaţiile de plată au fost stabilite de Curtea de Conturi Suceava în urma unui control care a vizat legalitatea contractului încheiat dintre Primăria Suceava şi SC Nord Club Foresta SA, firmă care era controlată de Eugen Huţu, fostul patron al clubului de fotbal Foresta Suceava.

În baza acestei relaţii, Primăria Suceava a cedat spaţiile din Bazarul Suceava către Nord Club Foresta, veniturile obţinute din închiriere ajungând astfel în buzunarele lui Eugen Huţu.

La acea vreme, prejudiciul stabilit de Curtea de Conturi Suceava se ridica la circa 2 milioane de lei, iar responsabili au fost identificaţi Constantin Sofroni, fost primar al municipiului Suceava în perioada 1996-2000, Mihai Stan, jurist al Primăriei Suceava în acea perioadă, şi Marian Ionescu, edil între anii 2000-2004.

Procesul a început în cursul anului 2004 la Tribunalul Suceava, dar după o anumită perioadă a fost strămutat la Tribunalul Constanţa.

Sentinţa definitivă a fost pronunţată recent de Curtea de Apel Constanţa, dar oarecum surprinzător, dintre cei trei responsabili doar Marian Ionescu a fost obligat la plata unor sume de bani.

„Nu este corect şi voi dovedi asta cu ocazia contestaţiei în anulare pe care am depus-o şi care se va judeca în perioada următoare", a declarat Marian Ionescu.

Rămâi pe suceava.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite