Dedesubturile conferinţei de alegeri a PNL Suceava. Ce i-a promis Gheorghe Flutur lui Florin Cîţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: svnews.ro
FOTO: svnews.ro

Conferinţa de alegeri a organizaţiei judeţene Suceava a PNL a avut loc joi, 1 iulie, la Gura Humorului. Gheorghe Flutur nu a avut contracandidat pentru funcţia de preşedinte a filialei judeţene. La eveniment a participat şi o importantă delegaţie guvernamentală, în funcţie cu premierul Florin Cîţu.

Gheorghe Flutur a fost reales preşedinte al organizaţiei judeţene Suceava a PNL, în cadrul unei conferinţe, care a avut loc joi, 1 iulie, la Gura Humorului. În sala care a găzduit evenimentul s-au aflat aproximativ 500 de persoane, primari, oficiali guvernamenali în frunte cu premierul Florin Cîţu, lideri locali şi naţionali ai PNL.

În prima parte a conferinţei s-au auzit în public zeci de mesaje RO ALERT de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, întrucât judeţul Suceava se afla sub incidenţa unui cod roşu hidrologic de inundaţii, pe râul Moldova şi pe afluenţi.

Primul care a luat cuvântul a fost Gheorghe Flutur, singurul candidat al partidului la preşedinţia organizaţiei judeţene Suceava a PNL. El a prezentat o serie de proiecte de infrastructură, implementate în judeţ, în timpul mandatelor sale de preşedinte al Consilului Judeţean Suceava.

A precizat apoi că filiala Suceava îl susţine pe Florin Cîţu la Congresul partidului, care va avea loc pe 25 septembrie, la Bucureşti, când premierul va candida pentru funcţia de preşedinte al PNL.

Declaraţia a fost făcută şi în prezenţa prim-vicepreşedintelui PNL Suceava, deputatul Ioan Balan, care are o strânsă relaţie de prietenie cu Ludovic Orban, contracandidatul lui Florin Cîţu la şefia PNL.

De altfel, europarlamentarul Rareş Bogdan a ţinut să remarce prezenţa lui Ioan Balan în sală şi a spus că speră să nu se mai dea jos de pe scenă, în sensul că poate îl va susţine, totuşi, pe Florin Cîţu la alegerile din septembrie.

conferinta de alegeri PNL Suceava svnews.ro

FOTO: svnews.ro

În replică, Ioan Balan a făcut apel la unitate în partid şi a precizat că rămâne loial valorilor liberale.

„Voinţa membrilor PNL trebuie să fie sacră şi ea şi numai ea merită loialitatea mea. Vorba lui Stalin: „Cine nu cu noi e împotriva noastră” a fost preluată şi a fost pusă în practică de bolşevici cu rezultate politice catastrofale şi impact devastator asupra multor destine politice. Această vorbă este o răsturnare diabolică a ceea ce se spună în Evanghelie de către Iisus: „Cine nu e împotriva noastră, este cu noi”. Şi asta spusă în contextul scoaterii de demoni. Eu şi mulţi alţi colegi din PNL, care luptăm împotriva demonilor de exclusivism, intoleranţă, egoism şi individualism, de parvenitism şi oportunism, de linguşeală şi trădare, de loialitate condiţionată de interese personale, nu putem fi împotriva cuiva, cu atât mai mult împotriva PNL. Îi spun prietenului meu, Rareş Bogdan, că în politică, odată urcat pe scenă, greu vrei să mai cobori”, a declarat Ioan Balan.

Pe de altă parte, premierul Cîţu a promis la rândul său sprijin pentru Suceava, dar nu a precizat în ce va consta ajutorul.

„Astăzi dăm startul alegerilor pentru viitorul PNL. Despre asta este vorba. Mulţumesc pentru că mă susţineţi şi m-aţi susţinut din primul moment pentru preşedinţia PNL. Aceste alegeri nu sunt despre persoana mea sau despre ceilalţi contracandidaţi, care mai sunt ei, ci despre rolul pe care-l va juca PNL pe scena politică în viitor. Urmează în 2024 patru rânduri de alegeri. Inamicul nostru este PSD şi de aceea sunt cel mai potrivit om care poate lupta cu PSD. Am arătat că sunt inamicul PSD. PSD este speriat pentru că sunt o ameninţare pentru PSD”, a declarat Florin Cîţu.

Din delegaţia guvernamentală care a participat la conferinţa de la Humor au făcut parte şi ministrul Educaţiei – Sorin Cîmpeanu, ministrul Energiei – Virgil Popescu, ministrul Apărării – Nicolae-Ionel Ciucă şi ministrul de Interne – Lucian Bode şi ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu. 

Vă mai recomandăm şi: 

Ciolacu despre condamnarea lui Mircea Drăghici: Nu o să comentez vreo decizie a instanţei. A plecat primul din partid după ce am devenit eu lider interimar al PSD

Fostul trezorier PSD, Mircea Drăghici, condamant de ÎCCJ la cinci ani de închisoare. Decizia nu este definitivă

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite