Cele mai bântuite locuri din lume. Castelul Edinburgh, Conacul Monte Cristo, Cimitirul Highgate şi fantomele lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De-a lungul timpului au apărut tot felul de legende cu privire la clădiri sau locuri ce ar fi bântuinte. În cele ce urmează vă vom prezenta o listă cu 10 astfel de locuri, considerate a fi cele mai bântuite de pe planetă.

10. Castelul Berry Pomeroy (Marea Britanie) – există o serie de legende asociate cu acest castel construit în secolul XIV, care are reputaţia de a fi bântuit. Cele mai misterioase apariţii sunt cele ale Doamnei în Alb şi ale Doamnei în Albastru.

Legenda spune că Doamna în Alb este spiritul lui Margaret Pomeroy, care a murit de foame în timp ce a fost închisă în temniţa castelului de sora sa, din gelozie. Se pare că ea bântuie temniţele întunecate şi apare în Turnul St. Margaret şi pe zidurile castelului. Doamna în Albastru nu se limitează doar la anumite zone, ea încearcă să atragă oamenii în părţile castelului, ce se află în ruină. Se pare că este o idee foarte proastă să o urmăreşti pe Doamna în Albastru.

9. Dominican Hill (Insulele Filipine) – acest hotel abandonat din oraşul Baguio este considerat unul dintre cele mai bântuite locuri din lume. În perioada în care hotelul încă funcţiona, angajaţii şi oaspeţii au susţinut că au auzit sunete ciudate şi au avut parte de apariţii ale unor fantome fără cap, ce pot fi adesea observate în timpul nopţii în interiorul hotelului. Conform localnicilor, aceste apariţii ar fi fantomele unor preoţi şi măicuţe ce au fost decapitaţi în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Persoanele care locuiesc în apropiere susţin că au auzit zgomote ciudate la ore târzii în noapte. De exemplu, în ciuda faptului că clădirea nu are uşi şi ferestere, ei puteau auzi cum acestea erau trântite, precum şi zdrăngănit de farfurii şi voci de oameni care ţipă.

8. Castelul Edinburgh (Scoţia) – acest castel magnific este tipic medieval, cocoţat pe vârful unui pisc stâncos, oferindu-i o vedere de ansamblu asupra dealurilor din Scoţia. În interiorul clădirii, în halele goale şi pe aleile înguste, de-a lungul timpului au fost raportate existenţa ecourilor provenite de la morţi.

image

                                Castelul Edinburgh din Scoţia. FOTO www.infotour.ro

Locurile cele mai bântuite sunt celulele de la închisoarea castelului, Podul din partea de sud şi strada Mary King Close, ce a fost dezafectată pentru a marginaliza victimele ciumei. Vizitatorii acestui castel au precizat că au putut vedea fantomele unor câini, a unui toboşar fără cap, precum şi ale prizonierilor din timpul Războiului de Şapte Ani şi a Războiului de Independenţă al Statelor Unite ale Americii.

7. Conacul Monte Cristo (Australia) – Monte Cristo este cel mai bântuit conac din Australia. Doamna Crawley, proprietara casei, nu a mai ieşit din imobil după moartea soţului ei, decât de două ori în cei 23 de ani de viaţa care i-au mai rămas. După ce a murit, fantoma bătrânei bântuie conacul, mai ales fosta cameră a femeii.

Fantoma acesteia a fost văzută de mai multe ori în ferească, tot felul de voci ciudate s-au auzit în conac, iar nu de puţine ori luminile se aprindeau şi se opreau singure. Unii oamenii au spus că atunci când au intrat în camera doamnei Crawley rămâneau fără aer şi se făceau mov la faţă, iar când ieşeau din încăpere îşi reveneau la normal.

6. Ancient Ram II (Marea Britanie) – despre această clădire din satul Wotton – under – Edge, Gloucestershire, se crede că este bântuită de 20 de năluci încă din secolul al XII-lea. Construit pe un cimitir păgân, considerat a fi locul de sacrificiu pentru copii, al căror suflete erau închinate diavolului, cabana Cotswolds este bântuită de o tânără ucisă al cărui nume este Rosie, o preotească şi chiar de un demon de sex masculin, cunoscut ca un incubus.

image

                                         Ancient Ram Inn. FOTO www.tripadvisor.com

5. Cimitirul Highgate (Marea Britanie) – a fost cel mai frumos şi cel mai popular loc de odihnă pentru cele mai bogate familii şi cei mai cunoscuţi oameni din Londra. Aici sunt îngropaţi Karl Marx şi familia lui Charles Dickens. Mii de oameni au fost îngropaţi în cimitirul Highgate, care din 1960 a fost abandonat, devenind o ruină. Acest lucru a contribuit la apariţia unor poveşti cu privire la faptul că cimitirul ar fi bântuit.

Oamenii care s-au aventurat noaptea în cimitir au povestit că au văzut stafii care ţipau, demoni cu ochi roşii şi chiar vampiri. Figura vampirului din Highgate şi-a făcut apariţia în ziarele locale, iar dacă localnicii au fost speriaţi, sute de turişti au mers la Londra pentru a vedea vampirul.

Au existat poveşti conform cărora vizitatorii cimitirului au auzit plânsete, au fost surprinşi de apariţia bruscă a unor fantome sau au fost împinşi peste morminte.

4. Fortul Bhangarh (India) – este pe drumul de la Jaipur la Alwar în Rajasthan, India. Conform legendei, Singhia, o vrăjitoare de magie neagră, a blestemat palatul, astfel încât sufletele celor care vor intra în acesta să rămână acolo timp de secole fără să poată să renască. Un alt aspect interesant este acela că toate casele din zonă sunt fără acoperişuri, deoarece ori de câte ori o locuinţă este construită cu acoperiş, acesta se prăbuşeşte. Fortul Bhangarh este considerat cel mai bântuit loc din India.

image

                            Fortul Bhangarh din India. FOTO www.turism.bzi.ro

Oamenii care au vizitat acest loc au experimentat sentimentele de anxietate şi nelinişte. Se spune că nimeni nu se întoarce de la acest loc, dacă rămâne acolo după lăsarea întunericului. Guvernul indian a interzis accesul în zonă după apusul soarelui.

3. Tunelul Ţipetelor (Canada) – acest tunel este una dintre cele mai rezistente legende legate de Cascada Niagara. Tunelul este amplasat sub şinele de cale ferată ce leagă Cascada Niagara de Toronto şi New York. Potrivit unei legende locale, dacă stai în mijlocul tunelului întunecat la miezul nopţii şi aprinzi un chibrit, flacăra se va stinge şi ţipetele unei fete vor fi auzite.

2. Universitatea din Ohio ( Statele Unite ale Americii) – campusul acestei universităţii este considerat cel mai bântuit campus din lume. Despre mai multe locuri din campus se spune că ar fi fost văzute fantome, poveşti ce au dat naştere unor legende conform cărora univestitatea din oraşul american Atena ar fi cel mai bântuit loc de pe planetă.

image

                                   Universitatea din Ohio. FOTO www.smashinglist.com

Societatea Britanică pentru Cercetări Psihice susţine că oraşul Atena, din statul Ohio, este unul dintre cele mai bântuite locuri din lume. Cele cinci cimitire din localitate formează o pentagramă care încojoară campusul, cu clădirea administrativă în centrul semnului diavolului.

În sala Jefferson au avut loc numeroase apariţii ale unor fantome. Se crede că acestea ar proveni de la un azil de nebuni ce în prezent este abandonat, unde mii de bolanvi erau supuşi tratamentelor cu electroşocuri.

1. Plaja Changi (Singapore) – această plajă a fost folosită drept pretext de către japonezi în timpul bătăliei Sook Ching din cel de-Al Doilea Război Mondial. Mii de chinezi au murit în timpul acestei operaţiuni, deoarece au fost suspectaţi că ar fi fost anti – japonezi.

Această zonă este considerată a fi bântuită de fantomele chinezilor executaţi în timpul ocupaţiei japoneze. Trecătorii au auzit de mai multe ori un plâns ciudat sau ţipete. De asemenea, au fost văzute trupuri decapitate care mergeau pe plajă. Printre cele mai înfricoşătoare cazuri este cel raportat de un turist care susţine că a asistat la execuţia unei fantome, ce a lăsat pete de sânge pe plajă.

Surse: www.hauntedrooms.co.uk/product/berry-pomeroy-castle-near-totness-devon, www.ghoststoriesworld.com/haunted-places-in-philippines/dominican-hill-baguio-city-philippines-haunted, www.the-line-up.com/edinburgh-castle-scotland, www.dailymail.co.uk/news/article-3138517/Every-light-went-Family-living-Australia-s-haunted-house-chilling-encounters-ghosts.html, www.hauntedrooms.co.uk/product/the-ancient-ram-inn-wotton-under-edge-gloucestershire, www.haunted-london.com/london-graveyards.html, www.holidify.com/blog/bhangarh-fort-haunted, www.ghostwalks.com/screamingtunnel-hauntedniagara.htm, www.hauntedathensohio.com/wilson-hall, www.worlds-most-haunted.blogspot.ro/2011/08/changi-beach-singapore.html.

Alte ştiri pe această temă:

„Exorcizarea“ celei mai bântuite păduri din lume, Hoia-Baciu din Cluj. Mituri spulberate într-un documentar incitant

Regina Silvia a Suediei susţine că palatul regal este bântuit de „fantome prietenoase“

Legende cu fantome şi case bântuite la Dunărea de Jos. Varianta de bodegă a baladei meşterului Manole

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite