Razie în trafic: 14 biciclişti, sancţionaţi de poliţişti pentru nereguli rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bicicliştii, sfătuiţi de poliţişti să respecte regulile de circulaţie FOTO Adevărul
Bicicliştii, sfătuiţi de poliţişti să respecte regulile de circulaţie FOTO Adevărul

Poliţiştii rutieri din Ialomiţa stat cu ochii pe biciclişti în urmă cu două zile.  Oamenii legii au acţionat pe raza judeţului pentru verificarea respectării regulilor de circulaţie în rândul bicicliştilor şi prevenirea accidentelor rutiere.

 Acţiunile rutiere pe această tematică sunt desfăşurate tot timpul anului, fiind intensificate în sezonul cald, când se constată o incidenţă ridicată a accidentelor rutiere provocate pe fondul indisciplinei bicicliştilor.

Astfel, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 22 de sancţiuni contravenţionale, din care 14 pentru abaterile săvârşite de biciclişti, valoarea sancţiunilor aplicate fiind de peste 4.500 de lei.

Pentru a circula în siguranţă, poliţiştii vă recomandă:

1. Echipaţi-vă corespunzător şi respectaţi regulile de circulaţie atât pentru siguranţa dumneavoastră cât şi a celorlalţi participanţi la trafic!

2. Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să aveţi vârsta minimă de 14 ani, să cunoaşteţi regulile de circulaţie şi să fiţi echipaţi corespunzător.

3. În circulaţia pe drumurile publice bicicleta trebuie echipată cu dispozitiv de frânare eficace, cu sistem adecvat, funcţional, de direcţie şi cu sistem de avertizare sonoră.

4. Pentru un plus de siguranţă recomandăm bicicliştilor să poarte cască de protecţie omologată, iar în mod obligatoriu pentru a putea fi observaţi de ceilalţi participanţi la trafic să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante.

5. De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în faţă, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare.

6. Totodată, înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celorlalţi participanţi la trafic.

7. Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asiguraţi-vă temeinic - din faţă şi din spate - că nu se apropie niciun autovehicul.

8. La schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă aveţi prioritate de trecere, fiţi siguri că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră.

9. Circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană, câte unul.

10. Nu transportaţi sau nu trageţi orice fel de obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stânjenesc sau periclitează conducerea vehiculului ori circulaţia celorlalţi participanţi la trafic.

11. Când circulaţi pe bicicletă nu traversaţi strada pe trecerile pentru pietoni!

12. Nu circulaţi fără a ţine cel puţin o mână pe ghidon şi ambele picioare pe pedale şi menţineţi în permanenţă contactul roţilor cu solul.

13. Nu circulaţi cu bicicleta dacă vă aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite