Hramul de primăvară al Catedralei Episcopale din Bărăgan, prăznuit de Înălţarea Domunului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Catedrala Episcopală din Slobozia FOTO ESC
Catedrala Episcopală din Slobozia FOTO ESC

Ialomiţenii vor sărbători joi, 28 mai, hramul de primăvară al Catedralei Episcopale „Înălţarea Domnului” din Slobozia. Sfânta Liturghie va fi săvârşită de Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, înconjurat de părinţi consilieri din cadrul Centrului Eparhial, preoţi şi diaconi, începând cu ora 09.00.

Pentru a se respecta toate măsurile impuse de Starea de Alertă, pricinuite de răspândirea noului tip de Coronavirus, credincioşii vor putea urmări slujba pe un ecran LED de dimensiuni mari. Acest demers tehnic va putea fi realizat cu ajutorul Consiliului Judeţean Ialomiţa prin Centrul Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa.

La sărbătoarea Înălţării Domnului, după Sfânta Liturghie, va fi oficiată, pe platoul catedralei, slujba de pomenire a eroilor neamului românesc, iar la vremea când se cântă „Veşnica Pomenire” şi „Hristos a Înviat” se vor trage toate clopotele Catedralei în semn de recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară. 

Pomenirea eroilor neamului românesc la praznicul Înălţării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920. Această decizie a fost consfinţită prin alte două hotărâri sinodale recente din anii 1999 şi 2001 care au proclamat această zi ca sărbătoare naţională bisericească. Acest eveniment marchează sărbătorirea hramului de primăvară al Catedralei Episcopale din Slobozia, „Înălţarea Domnului”, Catedrala având şi al doilea hram de toamnă în ziua de 1 octombrie, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte Acoperământul Maicii Domnului.

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite