VIDEO Sibiul comunist, în imagini inedite. Cum arăta oraşul în vara anului 1989

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un videoclip postat pe o reţea de socializare surprinde oraşul care avea să devină Capitală Culturală Europeană cu câteva luni înainte de Revoluţia din 1989.

Videoclipul a fost postat pe pagina de Facebook SIBIU, my love, şi surprinde principalele artere ale Sibiului, dar şi centrul oraşului, în luna august a anului 1989. 

De pe străzi nu lipsesc Trabanturile şi bătrânele Dacii, în locul benzinăriilor de astăzi apare în imagini vechiul PECO, iar prin faţa magazinului Dumbrava este surprinsă forfota unei zile obişnuite. Nu lipsesc Casa Modei, hotelurile Continental şi Bulevard sau strada Mitropoliei cu catedrala ortodoxă. 

Plimbarea se încheie în centrul Sibiului unde operatorul a surprins în imagini Piaţa Mică, Piaţa Mare dar şi parcul Cetăţii şi strada Cetăţii, considerată cea mai frumoasă stradă din Sibiu.

IMAGINI VIDEO: Facebook/ SIBIU, my love

Vă mai recomandăm: 

GALERIE FOTO De ce iubim Sibiul, oraşul premierelor

Manifestări culturale de renume internaţional, un muzeu în aer liber pe aproape 100 de hectare sau palatul şi colecţiile legendarului baron Samuel von Brukenthal sunt doar câteva dintre atracţiile Sibiului, oraş care în 2007 a fost Capitală Culturală Europeană.

FOTO „All inclusive“ în curtea bunicii din Mărginimea Sibiului

Salba de localităţi pitoreşti din jurul fostei capitale culturale europene, cunoscută sub numele de Mărginimea Sibiului, este zona unde turiştii redescoperă vacanţa în inima naturii şi gustădin bucatele legendare ale oierilor. 

FOTO VIDEO Vacanţă în România.  „Litoralul Ardealului” – legenda Lacului fără fund şi a tinerei care s-ar fi sinucis din iubire şi se odihneşte în subsolul unei case

La circa 20 de kilometri de Sibiu, o salbă de lacuri sărate îi aşteaptă pe turişti în Ocna Sibiului, staţiune cunoscută ca „Litoralul Ardealului”. Tot în judeţul Sibiu, la Bazna, există o adevărată porţie de sănătate cu apă minerală sărată, renumită pentru proprietăţile sale terapeutice. 

VIDEO FOTO Vacanţă de poveste în inima Făgăraşilor. Drumeţie la Bâlea Lac şi Cârţişoara, satul lui Badea Cârţan şi al gangsterului Ironim Budac

Dincolo de vestitul hotel de gheaţă, zona Bâlea-Cârţişoara e plină de legende frumoase, numai bune de povestit în cabană, la o cană de vin fiert. 

VIDEO Secretele bisericilor fortificate săseşti din Sibiu: legenda camerei împăcării de la Biertan şi a pârâului care nu îngheaţă niciodată, de la Cârţa

În tot judeţul Sibiu, biserici fortificate, splendide monumente arhitectonice, atrag an de an mii de turişti din toate colţurile lumii. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite