Sfaturile salvatorilor pentru a trece de codurile de ploi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploile vor continua şi astăzi în mai multe zone ale ţării. Judeţul Sibiu este sub Cod Galben de ploi abundente, iar sudul judeţului - sub Cod Portocaliu.

Pompierii sibienii anunţă că iau măsuri de efectuare a unor misiuni cu caracter preventiv şi recunoaşteri în teren, de suplimentare a forţelor şi activare a grupei operative, de intervenţie în caz de situaţii de urgenţă, precum şi de colaborare cu celelalte autorităţi şi instituţii implicate în limitarea şi înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.

Conform avertizărilor meteorologice se aşteaptă ploi abundente şi descărcări electrice. Judeţul Sibiu este sub Cod Galben, respectiv sub Cod Portocaliu în zona de sud, până în această seară la ora 23:00. 

Potrivit ISU Sibiu, este în vigoare, în continuare, şi o avertizare de Cod Galben hidrologic pentru râurile Cibin şi Târnava Mare.

Recomandări pentru cei aflaţi în zonele cu risc sporit de inundaţii

Autorităţile din Sibiu atenţionează locuitorii judeţului să ia mai multe măsuri necesare înainte ca plole să ia amploare, pentru a diminua eventualele pagube.

Astfel, aceştia anunţă că pentru a evita inundaţiile, trebuie să se asigure scurgerea apelor pluviale prin curăţarea şanţurilor şi a rigolelor, iar înainte de orice deplasare să se intereseze asupra stării vremii şi a drumurilor. Pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice este indicat să se evite sau să se limiteze activităţile în aer liber. În cazul producerii viiturilor, să nu se deplaseze prin curenţii de apă şi să se adăpostească în zone înalte şi sigure.

În cazul pătrunderii apei în locuinţe, se vor deconecta toate sursele electrice şi se va semnala la numărul de urgenţă 112 - este o altă cerinţă a pompierilor.

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obţinute prin intermediul aplicaţiei DSU şi a Platformei Naţionale de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă „Fiipregatit.ro”.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite