Deschiderea Transfăgărăşanului, programată pentru 1 iulie, se amână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai frumoase locuri din Carpaţii Meridionali - transfagarasan

Deschiderea celui mai spectaculos drum din România, Transfăgărăşan, programată pentru data de 1 iulie, se amână din cauza vremii.

Fenomenele meteorologice amână redeschiderea Transfăgărăşanului, anunţă Direcţia Regională de Drumuri Braşov.

„Având în vedere avertizarea meteorologică emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie care anunţă cod portocaliu de ploi abundente pentru mai multe judeţe, printre care şi judeţul Sibiu pe raza căruia este DN 7C, CNAIR a decis, pentru siguranţa participanţilor la trafic, că circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan, între Piscul Negru şi Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), rămâne închisă pentru toate categoriile de autovehicule”, se anunţă într-un comunciat de presă.

Cu câteva minute în urmă pentru jumătatea de sud a judeţului Sibiu a fost emis un cod portocaliu. Fenomenele meteorologice manifestate prin instabilitate atmosferică şi ploi abundente reprezintă un real pericol pentru partcipanţii la trafic, mai ales la mare altitudine, cum este cazul Transfăgărăşanului, mai precizează autorităţile.

CNAIR va deschide acest sector de drum după îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice şi verificarea stării drumului, astfel încât să fie îndeplinite condiţiile de siguranţă pentru cei care aleg acest traseu.

„Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi să respecte retricţiile impuse temporar pe perioada afectata de fenomenele meteorologice din această perioadă”, transmit reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri Braşov.

Informaţii suplimentare despre starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 şi pe www.cnadnr.ro.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite