Un stâlp de electricitate stă de mai mulţi ani în mijlocul unei străzi din Herculane: „N-am avut ce face, aşa a fost proiectarea“

0
0
FOTO Ionica Viorel Budanescu /FACEBOOK
FOTO Ionica Viorel Budanescu /FACEBOOK

O stradă şi mai multe trotuare din Băile Herculane sunt blocate de către stâlpii de electricitate, care se află exact în mijlocul lor. Chiar dacă administraţia locală a executat lucrări de asfaltare pe aceste căi de acces, edilii nu au mutat stâlpii.

Strada cu stâlpul în mijlocul ei, se află în Herculane, într-o zonă lăturalnică, în spatele gării, şi a aparţinut, până în urmă cu câţiva ani, Primăriei Mehadia. În 2008, a fost atribuită oraşului Herculane şi, în mandatul trecut, administraţia locală a executat lucrările de asfaltare, însă nu a considerat necesar să mute stâlpul din mijlocul drumului.

Situaţia este asemănătoare şi pe aleea centrală a oraşului, acolo unde, acum, se execută lucrări de asfaltare a trotuarelor, care fiind foarte înguste sunt blocate de stâlpii aflaţi pe traseu. Actualul primar susţine că, în ambele cazuri, proiectul e făcut în urmă cu mai mulţi ani, pe timpul fostului edil, Nicuşor Vasilescu, arestat pentru abuz în serviciu.

“Proiectul e vechi, a fost făcut în iulie 2009, dacă nu mă înşel, noi doar l-am preluat. Am avut discuţii cu cei de la Electrica şi, în viitor, în şase situaţii, ne vor înlocui stâlpii, acolo unde se poate. Atunci când se va putea vom găsi o soluţie, vom trage cablul prin subteran, dar acum aşa s-a putut. Aşa a fost proiectarea, nu am avut ce să facem”, a declarat Cristian Miclău, primarul din Băile Herculane.

Pentru mutarea cablurilor în subteran, drumurile şi trotuarele proaspăt asfaltate vor fi din nou sparte şi reparate.

Mai multe - Reşiţa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite