UItimatum pentru medicii care se feresc de vaccinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doctorii sunt forţaţi să se imunizeze
Doctorii sunt forţaţi să se imunizeze

Doctorii sunt forţaţi să se imunizeze. În caz contrar, li se va interzice să mai ia contact cu pacienţii. Vaccinul antipandemic a fost primit deja de aproape jumătate din personalul medical care lucrează în Spitalul Judeţean Reşiţa.

Numărul cadrelor medicale vaccinate până acum în Spitalul Judeţean Reşiţa a ajuns la 430. „Până acum nu a refuzat nimeni să se vaccineze, iar ca să poată intra în contact cu pacienţii, medicii şi asistenţii trebuie să se supună cât mai repede acestei măsuri”, a declarat medicul Dumitru Secăşan, managerul Spitalului Judeţean Reşiţa. Medicii care şi-au dat seama de gravitatea pandemiei încă de la primele cazuri de AH1N1 s-au vaccinat din timp.

„Mi-am făcut vaccinul, nu am aşteptat să apară acest ordin”, a spus medicul Silvia Negomireanu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină. Problemele de sănătate au fost singurele care au stat în calea vaccinării cadrelor medicale reşiţene. „Am o problemă de sănătate de o săptămână şi nu am putut să fac acest vaccin”, a spus Ionuţ C., asistent medical în cadrul spitalului reşiţean.

Coadă la vaccinări

Aproximativ 1.260 de persoane s-au vaccinat numai în ultimele două zile, la Reşiţa. Până acum, în judeţul Caraş-Severin s-a înregistrat un deces din cauza gripei porcine, iar alte patru persoane au fost suspectate de gripă nouă. „Aseară am externat un pacient confirmat cu gripă, dar până i-au ajuns analizele s-a vindecat”, a spus Luca Dragoş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite