FOTO VIDEO Înfrăţire româno-sârbă la Bocşa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca un preambul al Festivalului „Aurelia Fătu Răduţu“, în această dimineaţă la Bocşa a  fost semnat tratatul de înfrăţire între oraşul Bocşa din România şi Petrovac Na Mlavi din Serbia

La eveniment au fost prezenţi reprezentanţii localităţii La Valette du Var din Franţa, oraş înfrăţit cu Bocşa, ca un fel de naşi ai acestei înfrăţiri dintre Bocşa şi Petrovac. A fost prezentă şi consulul Serbiei la Timişoara, Vesna Kolinovic, prefectul de Branicevo, din Serbia şi un reprezentant al Instituţiei Prefectului Caraş-Severin precum şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean CS, Ilie Iova.

Evenimentul a debutat cu prezentarea delegaţiilor după care a urmat depunerea jurământului de înfrăţire de către cei doi primari, Radisa Dragojevic şi Eugen Cismăneanţu, după care fiecare şef de delegaţie au rostit scurte alocuţiuni. 

„Este un jurământ standard, care va fi depus şi la Ministerul de Externe“ a explicat Cismăneanţu. „De astăzi suntem fraţi şi sunt convins că această înfrăţire va ţine veşnic“ a completat Dragojevic. 

„Am venit aici pentru a aduce mesajul nostru de prietenie şi conlucrare precum şi mesajul de bine al doamnei primar“ a concluzionat Jaques Couture, primviceprimarul localităţii La Valette du Var.

Nu a putut lipsi tradiţionalul schimb de cadouri, nu înainte ca cei doi primari, Dragojevic şi Cismăneanţu să închine un păhărel de ţuică în cinstea evenimentului.  Ceremonia s-a finalizat cu tăierea unui tort realizat special pentru acest eveniment şi o scurtă recepţie cu toţi invitaţii.

CITEŞTE ŞI:

FOTO VIDEO 60 de ani de lectură la Bocşa omagiate sub semnul coloşilor Constantin Lucaci şi Vasile C. Ioniţă

FOTO VIDEO Rugă cu puternice accente tradiţionale la Bocşa

Bocşa nu mai vrea mărirea taxelor locale

FOTO VIDEO Prima zonă metropolitană ar putea prinde contur la Reşiţa

FOTO VIDEO Concert Incanto Love Story la Bocşa

Cum au pus interlopii stăpânire pe PSD Bocşa

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite