Cele mai bune chiftele fără carne: reţeta unui fel de mâncare simplu şi ieftin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă vreţi să scoateţi carnea din meniu o vreme, puteţi încerca o mică „păcăleală“ care să vă facă să nu simţiţi lipsa ei.

Uica Mihai, cunoscut bucătar din Banat, ne-a dezvăluit o reţetă simplă, pe care o puteţi pregăti fără mari cheltuieli şi care vă pune pe masă nişte chiftele din cartofi pe care nu le daţi nici pe cea mai bună carne din lume:

„Iei o kilă bună de cartofi şi o împarţi drept în două. O parte o pui să fiarbă în apă cu sare şi chimion, adică laşi cartofii în coaja lor. Cealaltă parte se curăţă şi se dă pe răzătoarea cea măruntă. Şi dacă partea de cartofi s-a fiert bine, cureţi de coajă sub un jet de apă rece, iar cartofii îi zdrobeşti să se facă piure. Şi atunci amesteci pireul cu răzătura, mai pui un ou crud, o mână bună de mărat tocat mărunt, doi căţei de usturoi bătuţi în mojar, mai dregi cu sare, piper, şi niţică boia, cât să iei în vârful degetelor. Şi aluatul acesta frământat se mai leagă cu câteva linguri de făină albă şi doar un strop de apă călduţă.

Şi iaca, faci nişte chiftele micuţe şi lăţite în palmă şi le prăjeşti în ulei fierbinte. Iar când le scoţi pe un blid curat, să le presari cu niţică brânză rasă cât sunt ele fierbinţi şi să le stropeşti cu unt topit. Şi se mănâncă alături de o mazăre numai încropită cu ulei ceapă şi sos alb, ori lângă nişte frunze de lobodă dinstuite în ulei cu roşii date pe răzătoare şi usturoi pisat. Dar cele mai bune sunt ele reci, a doua zi să le ungi cu niţică maioneză iuţită cu muştar şi cu o salată de castraveţi.”
 

Reşiţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri