UPDATE REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 RÂMNICU VÂLCEA / adevarul.ro publică luni rezolvarea subiectelor de la proba scrisă la Limba Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foarte mulţi elevi din Vâlcea au ieşit din examen la mai putţin de două ore de la aflarea subiectelor
Foarte mulţi elevi din Vâlcea au ieşit din examen la mai putţin de două ore de la aflarea subiectelor

Absolvenţii clasei a XII-a au susţinut luni, 1 iulie, proba scrisă la Limba şi Literatura Română, la examenul de Bacalaureat 2013. Adevarul.ro va publica, luni, rezolvarea subiectelor la Bacalaureat 2013, pe care le va rezolva şi dezbate împreună cu profesori şi candidaţi la examenul de maturitate.

Examenul de Bacalaureat 2013 continuă luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română.

Subiectele la Bac 2013 vor fi publicate pe adevarul.ro şi vor fi rezolvate şi dezbătute în direct, în mai multe emisiuni dedicate examenului de Bacalaureat 2013, cu profesori. Emisiunile despre proba scrisă la Limba şi Literatura Română la Bac 2013 vor fi transmise luni, 1 iulie, pe adevarul.ro şi vor putea fi urmărite în direct pe site-ul adevarul.ro.

UPDATE 14.30

Elevii eminenţi din judeţul Vâlcea spun că subiectele nu au fost foarte dificile şi se aşteaptă la note mari. 

“Subiectele nu au fost grele, au fost abordabile chiar şi pentru cei care au picat examenul anul trecut. Am avut “Scrinul negru” de George Călinescu, un text de argumentat şi, la subiectul al III-lea, am mai avut un eseu în care să prezentăm viziunea despre viaţă. Consider că o să iau minim 9 la această probă. Am avut foarte mult de învăţat, dar examenul nu a fost greu”, spune Andreea, absolventă a Colegiului “Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea.  Tânăra se  pregăteşte deja să devină studentă. Aceasta are de optat între Facultatea de Medicină şi cea de Limbi Străine din Bucureşti.

Şi elevii care nu au reuşit să trateze toate subiectele cred că examenul a fost uşor. 

“A fost destul de simplu la primul şi al doilea punct. La partea a treia, nu se aştepta nimeni să pice genul liric şi ne-a lovit unde ne doare mai tare. Cred că o să iau un 6,50 sau un 7 pentru că nu am abordat deloc subiectul cu numărul 3”, poveste?te Anda, absolventă şi ea a Colegiului Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea. 

Profesorii care au văzut subiectele cred că, în acest an, au fost mai simple.

“Mi-au plăcut subiectele de la Profilul Real. Elevii au avut de ales. Dacă nu ştiau Blaga, sigur ştiau Arghezi sau Ion Barbu. Mi s-au părut chiar adecvate subiectele pentru Real. Am mari emoţii pentru că nu ştiu încă ce au făcut elevii mei”, declară Mona Stănculescu, profesor la Liceul de Artă din Râmnicu Vâlcea.

UPDATE ORA 13.20

Doi elevi din Vâlcea au fost daţi afară din examen pentru fraudă. Aceştia au fost surprinşi de supraveghetori în timp ce încercau să copieze după telefoanele mobile.

UPDATE ORA 11.00

La profilul uman: Subiectul 1 - „Accidentul“, de Mihail Sebastian - pe baza acestui text, printre alte cerinţe, elevii au avut de găsit sinonime şi de identificat două cuvinte care să dovedească genul căruia îi aparţine textul. Subiectul 2 - un text argumentativ despre importanţa jurnalului în viaţa unui adolescent. Subiectul 3 - elevii au avut de argumentat simbolismul.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite