Ploieşti: Pensionarii s-au înghesuit la impozite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensionarii sunt cei mai conştiincioşi ploieşteni
Pensionarii sunt cei mai conştiincioşi ploieşteni

290.000 de lei. Este suma strânsă într-o zi şi jumătate, la bugetul local, din plata taxelor şi impozitelor de către 2.100 de ploieşteni.

Ca şi în anii anteriori, cei mai conştiincioşi dintre locuitorii oraşului au fost pensionarii. Aceştia au venit încă din prima zi lucrătoare a anului la casieriile Serviciului Public de Finanţe Locale pentru a scăpa de grija impozitelor pe 2010.

De mare ajutor în acest "elan civic" a avut-o şi reducerea de 10% acordată celor care îşi plătesc integral impozitul pe terenuri şi clădiri până la data de 31 martie.

În ultimele zile, la primele ore ale dimineţii, sute de ploieşteni au luat cu asalt, la modul propriu, cele trei locaţii din oraş unde pot fi plătite dările. De departe, cel mai aglomerat oficiu este cel de pe strada Basarabilor, din centrul oraşului, aşa cum o demonstrează şi imaginile transmise în timp real la direcţiunea Serviciului.

"Monitorizăm întreaga activitate pentru a nu avea probleme. Pentru ca totul să decurgă cât mai rapid am introdus un sistem de bonuri şi afişaj electronic. Cetăţeanul ştie astfel când îi vine rândul.

Am adus şi nişte scaune pentru că au venit foarte mulţi bătrâni", ne-a spus Gabriel Hodorog, directorul Serviciului de Finanţe Locale Ploieşti.

Plata şi pe internet

În afara celor trei locaţii (Bulevard, Basarabilor şi Şcoala de Şoferi Vest), în care există 10 ghişee pentru plata impozitelor, ploieştenii pot achita dările şi la oficiile poştale din oraş, dar şi prin intermediul internetului.

De reţinut este şi faptul că beneficiază în continuare de facilităţi prin scutirea totală de la plata impozitelor ploieştenii care au venit sub 450 de lei pe lună, persoanele cu dizabilităţi grave, veteranii de război şi urmaşele acestora care nu s-au recăsătorit, revoluţionarii şi orfanii.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite