Patronul unui magazin din Cornu şi-a ameninţat angajatul cu publicarea unor fotografii nud dacă va mai insista să-și ceară salariul restant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Cătălin Preda (30 de ani), din localitatea prahoveană Cornu, trimis în judecată pentru șantaj, a fost condamnat la 6 ani, 10 luni şi 10 zile închisoare. Bărbatul a fost acuzat că și-a șantajat un angajat cu publicarea unor fotografii compromițătoare pentru ca acesta din urmă să renunțe la drepturile salariale.

Patronul șantajist din Cornu, condamnat la șase ani de închisoare FOTO Arhivă
Patronul șantajist din Cornu, condamnat la șase ani de închisoare FOTO Arhivă

Fapta s-a întâmplat în 2018, iar victima, în prezent decedată, a sesizat Poliţia care a deschis o anchetă pe numele patronului.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, patronul din Cornu are de plătit și daune morale în valoare de 10.000 de lei, bani care vor ajunge la urmașii victimei în cazul în care sentința va rămâne definitivă.

Ion Cătălin Preda a fost găsit vinovat pentru infracțiunea de șantaj, însă achitat de judecătorii câmpineni pentru înșelăciune, din lipsă de probe. Preda fusese acuzat că și-a pus angajatul să facă un credit la un magazin de electrocasnice cu promisiunea că va achita el ratele, dar fără să se mai țină de cuvânt.

Scandalul dintre Ion Preda şi Robert C. a izbucnit în 2018, iar totul ar fi pornit de la bani. Patronul, Ion Preda, deţinea la accel moment un magazin alimentar în comuna Cornu.

Pentru că avea nevoie de un ajutor în firmă, a decis să angajeze pe cineva care să-i dea o mână de ajutor. Robert a acceptat locul de muncă, astfel că a lucrat la magazinul din Cornu de la începutul lunii iunie. După o lună, omul şi-a cerut dreptul salarial, dar patronul l-a refuzat. Ar fi invocat o lipsă nejustificată în gestiune de aproximativ o mie de euro.

Fotorafiile indecente, descoperite în telefon

Conform actului de acuzare, Ion Preda ar fi încercat să se răzbune pe angajatul său pentru că i-a produs atâtea neplăceri și pentru că insista să-și primească salariul. L-a rugat să-i împrumute telefonul mobil, invocând faptul că al lui este defect, dar ar fi refuzat să-l mai înapoieze. În telefonul angajatului, patronul a găsit o serie de fotografii cu acesta în poziţii indecente, unele chiar nud, dar şi mai multe conversaţii private.

Pentru a-şi determina angajatul să renunţe să mai insiste în a-şi cere salariul, dar şi să plătească banii, lipsă în gestiune, Ion Preda l-a ameninţat că va face publice atât conversaţiile, dar şi fotografiile nud. Se pare că o parte dintre aceste fotografii chiar au fost publicate pe Facebook, dar șterse la scurt timp.

Speriat de consecinţe, Robert C. s-a adresat în cele din urmă Poliţiei unde a reclamat iniţial că şeful său nu vrea să-i plătească banii pentru munca prestată, dar ulterior a recunoscut şi că este şantajat cu publicarea unor fotografii nud.

Poliţiştii au descins la domiciliul patronului unde au căutat în primul rând dispozitive electronice pe care erau stocate fotografiile indecente.

Preda a fost trimis în judecată în ianuarie 2019, dosarul său aflându-se pe rolul secției penale a Judecătoriei Câmpina, instanță care s-a pronunțat în cauză în august 2022.

Pentru că patronul din Cornu este recidivist. Pentru infracțiunea de șantaj, el a primit o pedeapsă de trei ani, 10 luni şi 10 zile închisoare care s-a adăugat la pedeapsa anterioară neexecutată, de trei ani de închisoare.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite