Pensionarii argeşeni se tem că nu vor mai apuca să-şi vadă pensia recalculată
0Au muncit toată viaţa, iar acum se uită că n-au din ce să mai trăiască. Este cazul a mii de pensionari argeşeni care aşteptă de ani buni o recalcularea pensiilor. Înainte de recalculare, însă, au prins tăierea pensiei de către Guvern.
Mii de pensionari argeşeni aşteptă de ani buni recalcularea pensiilor. Unii dintre ei au cereri depuse de câţiva ani. Au obosit bătând drumul până la Casa de Pensii în speranţa că la veniturile lor mici se vor mai adăuga câteva zeci de lei. Au primit însă o altă veste, veniturile li se vor reduce cu 15%. Cu recalcularea, să mai aştepte!
Ilie Preda are 85 de ani şi de trei ani tot aşteaptă o veste de la Casa Judeţeană de Pensii.
,, Ar trebui să mi se ia în considerare nişte acte mai vechi, pe care demult, atunci când am depus dosarul, nu le aveam. N-am mai primit niciun semn de la Casa de Pensii deşi ziceau că mă vor anunţa. Tot bat drumul pân-aici degeaba. Am trecut de 80 de ani. Cât ar mai trebui să aştept? Ne ia guvernul, acu, 15% din pensie şi recalcularea tot nu mai vine.Nu ştiu ce-au de gând cu noi, poate aşteaptă să murim!” spune bătrânul.
Ca Ile Preda sunt şi alţi pensionari. Casa Judeţeană de Pensii Argeş are, nesoluţionate, un numar de 2.316 cereri din perioada 2007 – 2009.
Blocajele au apărut în primul rând din cauza lipsei de personal, în condiţiile în care pentru soluţionarea cererilor depuse de pensionari lucrează , în total, 26 de angajaţi.
“În continuare volumul de activitate al institutiei este foarte mare, aceste restanţe fiind soluţionate în paralel cu lucrările curente, cum ar fi cereri de stabilire a drepturilor noi de pensie (574 de cereri înregistrate în luna aprilie 2010), cereri de modificare de drepturi de pensie (2.827 de cereri înregistrate în luna aprilie 2010). Pentru rezolvarea acestora, s-a lucrat în mod constant peste durata normala a programului de lucru, inclusiv cate două sâmbete lunar.” spune Liliana Pandele director Coordonator CJP Argeş.
Conducerea instituţiei spune că pentru desfăşurarea activităţii în condiţii normale le ar mai fi nevoie de cel puţin 10 angajaţi. Însă, cum posturile sunt blocate, cererile vor cdontinua să se adune pe birourile funcţionarilor, iar pensionarilor nu le va mai rămâne decât să spere că vor apuca să prindă şi ziua în care îşi vor primi pensia recalculată.