Imagini spectaculoase de pe șantierul autostrăzii Sibiu-Pitești. Se montează grinzile din beton într-o zonă dificilă FOTO

0
Publicat:

Începute în septembrie 2021, lucrările la tronsonul 5, Curtea de Argeș - Pitești, al autostrăzii Sibiu-Pitești au avansat spectaculos în ultimele trei luni.

40 de grinzi de mari dimensiuni vor fi montate în total FOTO CNAIR
40 de grinzi de mari dimensiuni vor fi montate în total FOTO CNAIR

La ora actuală, stadiul lucrărilor pe acest tronson, în lungime de 30,35 kilometri, a depășit 64%. Iar de mai bine de o săptămână se montează grinzile din beton peste Drumul Național 7C Pitești - Curtea de Argeș, în zona satului Mănicești, din comuna Merișani, la 23 de kilometri de Pitești.

Operațiunea este una complexă și dificilă și a necesitat utilizarea a două macarale de mari dimensiuni și restricționarea circulației pe o singură bandă în repetate rânduri, pentru a asigura siguranța zecilor de angajați care lucrează în zonă.

Practic, în această zonă, autostrada Sibiu - Pitești va trece peste o parte din satul Mănicești și peste Drumul Național Pitești - Curtea de Argeș. Reprezentanții CNAIR au furnizat pentru „Adevărul” imagini spectaculoase de pe șantier, imagini surprinse în timpul montării grinzilor de mari dimensiuni din beton prefabricat.

După cum au precizat oficiali din cadrul CNAIR pentru ”Adevărul”, până acum au fost montate 24 dintre cele 40 de grinzi de beton de mari dimensiuni.

În ceea ce privește mixtura asfaltică (stratul de bază), aceasta a fost până acum turnată pe un procent de aproape 45% din lungimea tronsonului 5 al viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești.

Dacă lucrările merg conform graficului asumat prin contractul semnat în mai 2020 și nu apar probleme neprevăzute, tronsonul 5 Curtea de Argeș - Pitești va fi gata până la finalul acestui an, cu opt luni mai devreme față de termenul de 31 august 2025 prevăzut în contract.

Tronsonul 5 Curtea de Argeş - Piteşti va include, printre altele, trei noduri rutiere, un viaduct, şase pasaje şi 12 poduri, plus două centre de coordonare şi întreţinere a drumurilor (la Bascov şi Curtea de Argeş). Valoarea contractului se ridică la 1,7 miliarde de lei fără TVA, sumă asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Traseul tronsonului 5 începe la ieșirea din orașul Curtea de Argeș și continuă paralel cu râul Argeș, pe teritoriul comunelor Băiculești, Merișani, Mălureni, Budeasa, Bascov, până la actuala centură a municipiului Pitești. La nodul rutier Bascov al centurii Piteștiului avansează lucrările la un pasaj suprateran ce va face direct legătura între centură și tronsonul 5 al autostrăzii Sibiu - Pitești.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite