Constantin Nicolescu nu e în celulă, ci internat în Spitalul Penitenciar Colibaşi. Fostul preşedinte al CJ Argeş ar putea scăpa cu mai puţin de trei ani de puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au dispus, joi, condamnarea lui Nicolescu la cinci ani de închisoare pentru fapte de corupţie, la care au adăugat un spor de pedeapsă de doi ani şi opt luni
Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au dispus, joi, condamnarea lui Nicolescu la cinci ani de închisoare pentru fapte de corupţie, la care au adăugat un spor de pedeapsă de doi ani şi opt luni

Constantin Nicolescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, şi Grigore Dobre, patronul firmei Zeus, condamnaţi definitiv, joi, în dosarul reabilitării şcolilor cu fonduri PHARE şi duşi la Peniteciarul Colibaşi, se află internaţi în spitalul puşcăriei.


Constantin Nicolescu, care a primit 7 ani şi 8 luni de închisoare, şi Grigore Dobre, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, ambii fiind condamnaţi în dosarul reabilitării şcolilor cu fonduri PHARE, au fost duşi la scurt timp după pronunţarea sentinţei la Penitenciarul Colibaşi, iar acum se află internaţi într-unul din saloanele Spitalului Penitenciar, după ce au invocat probleme de sănătate.

Constantin Nicolescu este cunoscut ca având probleme cu inima, anterior condamnării sale fiind supus unor intervenţii chirurgicale de montare a unor stenturi. De altfel, întrucât fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş are peste 60 de ani, nu va efectua efectiv cei şapte ani şi opt luni de închisoare la care l-a condamnat instanţa, ci mult mai puţin, în astfel de situaţii, fiecare 4 luni de detenţie urmând să echivaleze cu un an. Pe aceleaşi considerente, cu doar o treime din pedeapsă poate scăpa şi Grigore Dobre.

În anii pe care îi vor petrece totuşi în închisoare, Nicolescu şi Grigore Dobre ar putea beneficia de condiţiile oferite persoanelor publice, potrivit cărora ar putea primi o cameră separată şi cu mai puţine paturi, pentru a fi delimitaţi de celelate persoane încarcerate.

Sentinţa Curţi de Apel Bucureşti

Reamintim că magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au dispus, joi, condamnarea lui Nicolescu la cinci ani de închisoare pentru fapte de corupţie, la care au adăugat un spor de pedeapsă de doi ani şi opt luni. După executarea pedepsei, potrivit sentinţei pronunţate joi, Constantin Nicolescu va fi privat şi de unele drepturi pe o perioadă de încă cinci ani.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, Consiliul Judeţean Argeş a accesat, în cadrul unui proiect PHARE, o finanţare nerambursabilă în sumă de 900.000 euro, având ca obiectiv efectuarea de lucrări de reabilitare sau reconstrucţie a patru unităţi şcolare de pe raza judeţului Argeş (din municipiile Câmpulung, Curtea de Argeş şi comuna Budeasa) pe motiv că ar fi fost afectate de inundaţiile din perioada aprilie - august 2005. Fondurile au fost însă solicitate în condiţiile în care niciuna dintre aceste unităţi şcolare nu a fost afectată de inundaţiile din perioada invocată, după cum a reieşit din anchetă. Potrivit aceluiaşi rechizitoriu, în perioada executării proiectului, Nicolescu a semnat cererea de plată finală şi anexa la această cerere întocmită pe baza unor documente cu conţinut nereal (procese verbale de recepţie, rapoarte tehnice financiare) prin care s-a atestat în mod eronat efectuarea unor lucrări care în fapt nu au fost realizate.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite