Bărbat mort la Piteşti în urma unei intervenţii violente. Un jandarm a fost arestat, iar doi poliţişti au fost plasaţi în arest la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi poliţişti sunt acuzaţi de purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte, iar pe parcursul anchetei au interdicţie să comunice între ei, precum şi cu rudele victimei, dar şi cu martorii FOTO Captură video
Cei doi poliţişti sunt acuzaţi de purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte, iar pe parcursul anchetei au interdicţie să comunice între ei, precum şi cu rudele victimei, dar şi cu martorii FOTO Captură video

Tribunalul Bucureşti a emis, joi, un mandat de arestare preventivă de 30 de zile pe numele jandarmului implicat în cazul bărbatului care a decedat în timp ce era evacuat în forţă de pe o terasă din Piteşti. Iar Curtea de Apel Piteşti a decis ca cei doi poliţişti, acuzaţi de purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte, să fie eliberaţi şi plasaţi în arest la domiciliu. Decizia este definitivă.

De altfel, prrocurorii militari au preluat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş dosarul în care doi poliţişti sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Cei doi poliţişti se află în prezent în arest la domiciliu. 

Motivul preluării l-a constituit implicarea a doi jandarmi în evacuarea în forţă a bărbatului care a decedat.

"La data de 20.04.2021, la Parchetul Militar de pe Iângă Tribunalul Militar Bucureşti a fost înregistrată cauza penală urmare declinării de competenţă dispuse de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracţiunile de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 1 şi 2 C.pen. şi lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte, prev. de art. 195 C.pen., presupus a fi săvârşite de către doi subofiţeri jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Basarab I" Argeş, în coautorat cu doi agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Argeş — Poliţia Municipiului Piteşti", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri seară, de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

Miercuri, procurorii militari au decis reţinerea unuia dintre jandarmi, pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Ulterior, acesta a fost dus în instanţă cu propunere de arestare preventivă.

"La data de 21 aprilie 2021, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte şi reţinerea pentru 24 de ore a unuia dintre militarii jandarmi. În fapt s-a reţinut că, la data de 16 aprilie 2021, cei doi militari jandarmi aflaţi în misiune de patrulare mixtă împreună cu două echipaje de poliţie din cadrul IPJ Argeş - Poliţia Municipiului Piteşti au intervenit la o terasă situată în incinta Autogării Sud Piteşti. La faţa locului, militarii jandarmi împreună cu cei doi agenţi de poliţie au acţionat asupra unei persoane de sex bărbătesc, au proiectat-o pe carosabil, printre acţiune violentă, soldată cu decesul victimei. La acest moment, agenţii de poliţie care au acţionat în contextul mai sus menţionat se află în stare de arest preventiv", precizează Parchetul Militar.

Tribunalul Argeş a dispus luni 19 aprilie arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi poliţişti din Piteşti care l-au imobilizat. Ilie Florea şi Daniel Drăghici, însă decizia instanţei a fost atacată de aceştia, iar joi, Curtea de Apel Piteşti a decis ca măsura să fie înlocuită cu arestul la domiciliu, potrivit deciziei disponibilă aici.

Cei doi sunt acuzaţi de purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte şi pe parcursul anchetei au interdicţie să comunice între ei, precum şi cu rudele victimei, dar şi cu martorii.

Bărbatul, în vârstă de 63 de ani, din Piteşti, a decedat vineri, 16 aprilie, după ce a fost trântit pe asfalt de către un poliţist.

Omul a avut o moarte cruntă, conform rezultatelor preliminarii ale autopsiei. Potrivit mdicului legist Dan Manu, „Cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică cauzată de comprimarea părţilor moi ale gâtului şi de torace. Victima avea mai multe leziuni traumatice în zona craniană, la gât şi torace".

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite