Ovidiu Toader: „Tatuajul este un mod de viaţă“
0
Tânărul face tatuaje de 10 ani, montează bijuterii pe corp şi, în ultimii doi ani, a descoperit tainele meseriei de bucătar.
Ovidiu Toader şi-a găsit pasiunea pentru arta tatuajului în anul 2000. „Eram în armată şi desenam foarte mult. Într-o zi, după stingere, colegii de cameră se uitau pe desenele mele şi am fost prinşi de un ajutor de ofiţer de serviciu“, povesteşte tânărul.
Pentru a fi iertat de pedeapsă a fost rugat să facă un tatuaj, chiar dacă nu avea experienţă. Prima încercare a ieşit şi aşa au venit şi alte cereri pentru tatuaje.
În perioada armatei, Ovidiu a realizat aproximativ 300 de tatuaje, cu un aparat artizanal adus de unul dintre colegi. „Îmi amintesc că mulţi soldaţi îşi doreau să le tatuez inimi, cuţite sau tribale“, spune pietreanul.
A tatuat 14 ore fără întrerupere
După efectuarea stagiului militar şi-a confecţionat propria maşină de tatuat şi a început să facă desene permanente pe piele pentru prieteni şi cunoscuţi. Încântat de munca lui Ovidiu, unul dintre clienţi şi-a deschis un salon de tatuaje în Piatra Neamţ, unde l-a chemat pe tânăr să lucreze.
Timp de patru ani şi jumătate Ovidiu a fost angajat ca tatuator şi montator de bijuterii pe corp. A executat peste o mie de tatuaje şi a montat piercing-uri în toate zonele corpului. „Cel mai mare tatuaj pe care l-am făcut a fost pe tot spatele. Un bărbat şi-a dorit pe spate un desen cu o semnificaţie religioasă“, explică Ovidiu Toader. Munca de tatuator necesită mult timp, atenţie şi migală. Ovidiu a lucrat cel mai mult la un tatuaj 14 ore, fără întrerupere. „Pot să lucrez încontinuu pentru că atunci mă rup de realitate şi mă concentrez doar la tatuaj“, adaugă tatuatorul.
Ovidiu spune că de-a lungul timpului a realizat tatuaje în funcţie de preferinţele clienţilor săi: iniţiale, fluturi, flori, semne zodiacale, simboluri, litere sau animale. „Tatuajul este pentru mine un mod de viaţă“, susţine Ovidiu Toader.
Specialist în „porchetta“
În ultimii doi ani, Ovidiu s-a specializat şi-n bucătăria italienească. „Dintotdeauna mi-a plăcut să gătesc. Am făcut mâncăruri după cum am simţit, nu după reţete“, povesteşte pietreanul. Vara lucrează ca bucătar în Italia şi susţine că specialitatea lui este „porchetta“.
„Este un porc din care se scot oasele, se umple cu tot felul de condimente, se coase, apoi se ţine la cuptor 4-5 ore. E o nebunie, se mănâncă cu foarte multă poftă“, explică bucătarul. Cu toate acestea, Ovidiu Toader nu ar da aparatul de tatuat pe cratiţă.
Profil
Născut. 21 octombrie 1979, Piatra Neamţ.
Studii. Facultatea de Inginerie Energetică, Universitatea Bacău.
Familie. Necăsătorit.
Întrebări şi răspunsuri
Care sunt riscurile atunci când faci un tatuaj?
Din punctul meu de vedere nu există riscuri, sunt foarte sigur pe mine şi pe ceea ce fac. Clienţii nu trebuie să-şi facă griji pentru că se lucrează cu aparat şi ace sterile. Cel care doreşte să-şi facă un tatuaj va cere explicaţii în acest sens şi va urmări toată această procedură. În plus, sunt importante întrebările legate de calitatea tuşului sau portofoliul tatuatorului. Eu am 10 ani de experienţă şi ştiu ce trebuie să fac.
De ce şi-ar face cineva un tatuaj?
Cei mai mulţi vor un tatuaj ca o amintire, un simbol care reprezintă ceva important pentru ei. Alţii, însă, optează pentru un tatuaj pentru că vor să fie la modă.
Ce-i place
Ovidiu este atras de tir, vânătoare şi curse de maşini. „Apreciez oamenii care au calităţi artistice şi creează ceva. De asemenea, îi apreciez pe cei care sunt sinceri“, spune tatuatorul. De asemenea, îi place muzica hip-hop.
Ce nu-i place
„Detest prostia şi să primesc ordine. Îmi displace să mă trezesc de dimineaţă şi nu-mi plac muzica populară şi rockul“, mai spune Ovidiu. Urăşte filmele indiene şi telenovelele.