Vezi aici programul dedicat Zilei oraşului Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Oradea
Primăria Oradea

Ziua de 12 octombrie 2012 este un eveniment deosebit în viața orașului Oradea, în acest an Ziua Orașului fiind sărbătorită într-un mod special, cu ședința festivă a Consiliului Local, inaugurarea statuii Reginei Maria, expoziții și concerte.

Şirul evenimentelor care marcheză Ziua Orașului va începe cu ședința festivă a Consiliului Local Oradea, în Sala Mare a Primăriei, de la ora 11:00.

În continuare, la ora 13:00, în fața Teatrului Regina Maria va avea loc dezvelirea statuii Reginei Maria, în prezența membrilor Familiei Regale. Familia Regală va fi reprezentată de Altețele Lor Regale Principele Radu și Principele Nicolae ai României.

De asemenea, va fi prezentă la Oradea Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducesa Maria-Magdalena a Austriei, nepoata Reginei Maria și fiica Principesei Ileana.

Alocuțiunile privind însemnătatea evenimentului vor fi rostite de primarul municipiului Ilie Bolojan și de către directorul Muzeului Național de Istorie București - dr. Ernest Oberlander Târnoveanu.

De la ora 14:15, la statuia lui Aurel Lazăr va avea loc o depunere de coroane după care seara, de la ora 19:00, în sala teatrului va avea loc un concert simfonic de gală.

Tot mâine seară la ora 20:00, din fața statuii lui Aurel Lazăr va porni tradiţionala retragere cu torţe a militarilor de la Garnizona Oradea, care se va desfăşura pe traseul: statuia lui Aurel Lazăr - B-dul Republicii (pietonal) - P-ţa Ferdinand - str. V. Alecsandri - Piaţa 1 Decembrie.

În Parcul 1 Decembrie, pe scena amenajată, vor concerta trupele: Vama, Direcția 5, Ana Maria Georgescu și Vivere.

La finalul concertelor, la ora 23.30 va avea loc focul de artificii dedicat Zilei Orașului.

Tot cu ocazia Zilei Orașului,  în data de 12 și 13 octombrie, în foișorul Teatrului va avea loc o expoziție inedită, Regina Maria fiind omagiată prin expunerea Coroanei Reginei. Această Coroană prezintă o simbolistică aparte pentru poporul român, cu ea fiind încoronată Regina Maria, în anul 1922, ca Regină a României Mari.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite