O curte din Oradea devine piaţă volantă în fiecare joi. Piața de la Cătun are deja un renume

0
Publicat:

Curtea unei case din centrul municipiului Oradea devine, în fiecare joi seara, piaţă volantă, dedicată exclusiv micilor producători din judeţ.

Micul târg din curtea casei orădene atrage tot mai mulţi clienţi FOTO: Facebook
Micul târg din curtea casei orădene atrage tot mai mulţi clienţi FOTO: Facebook

Piaţa de la Cătun este organizată de Asociaţia Cătunul Verde, care derulează programe de educaţie ecologică, şi care îşi are sediul într-un apartament din imobil. Ideea îi aparţine Georgetei Szabo, preşedintele ONG-ului, care a vrut un loc unde micii producători se pot întâlni faţă în faţă cu clienţii. “M-am săturat de comercianţii din pieţe care mint că sunt producători”, spune ea.

De toate

Aşa a început povestea micului târg unde, în fiecare joi, de la ora 18, se adună 10-15 producători de legume, fructe, flori, produse lactate şi chiar pâine şi cozonaci, care îşi întind mesele şi îşi expun marfa. Participarea nu îi costă nimic pe micii producători, care sunt şi ei mulţumiţi, căci taxele pe care trebuie să le achite în pieţele din Oradea sunt mari iar mulţi dintre ei nu îşi permit. Singura condiţie impusă este să aducă certificatul de producător.

“Piaţa de la Cătun” e promovată şi pe reţelele de socializare, însă şi de clienţi. Aşa se face că, săptămânal, ziua târgului aduce deja sute de oameni în micuţa curte, cumpărători care se pot bucura de produse proaspete, de calitate, şi la un preţ mult mai mic decât în pieţele agro-alimentare din oraş.  

Exemplu

Vestea succesului micii pieţe volante a ajuns deja şi în Consiliul Local Oradea unde consilierii PSD au ridicat problema înfiinţării mai multor târguri volante în oraş. Ei au depus deja un proiect de hotărâre pentru înfiinţarea unor asemenea pieţe, în diferite cartiere, unde să-şi expună marfa exclusiv micii producători locali. Propunerea social-democraţilor este ca, în fiecare zi, de luni până sâmbătă, între orele 14 şi 20, pieţele volante să fie organizate în mai multe zone din Oradea, tot altundeva. 

Primăria ar trebui să le asigure producătorilor mobilierul necesar, dar şi utilităţile, şi în primele şase luni să nu impună taxă.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite