CAPACITATE 2015. Un elev din Bihor a încercat să copieze cu ajutorul unor dispozitive moderne, dar a fost eliminat de la Evaluarea Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ghionion pentru un elev bihorean din clasa a VIII-a. El a fost exmatriculat, încă de la prima probă a examenului de Capacitate 2015, după ce a fost prins copiind  printr-o metodă modernă.

Elevii care nu s-au pregătit pentru probele Evaluării Naţionale au ales să-şi încerce norocul copiind. Aşa a făcut şi un elev din Tileag. Chiar dacă a apelat la o metodă mai modernă, tot a fost prins de către profesorii supraveghetori.

În această perioadă, nu puţine sunt site-urile care ofertă metode moderne de copiat, metode ce garantează reuşita examenelor. Un elev din Tileagd a ales să aplezele la astfel de metode, şi a optat pentru casca japoneză. Astfel, cu casca în ureche, conectată la telefonul din buzunar şi cu un cunoscut la celălalt capăt al firului, gata să-i dicteze rezolvarea subiectelor, elevul a intrat în sala de examen. În timpul examenului, profesorii observatori l-au văzut, astfel că i-au încheiat un proces verbal pentru tentativă de fraudă, iar elevul a fost exmatriculat.

“A fost eliminate un elev din Tileagd pentru tentativă de fraudă, Comisia i-a întomit proces verbal, şi a fost eliminat din examen. În judeţul Bihor, un singur elev a fost eliminat în prima zi a Evaluării Naţionale”, a precizat Kery Hajnal, inspector adjunct, al ISJ Bihor.

Din cei 4938 de elevi bihoreni înscrişi la Evaluare Naţională 2015, la prima probă s-au prezentat 4815, 122 fiind absenţi.

Marţi, 23 iunie 2015, urmează proba la limba şi literatura maternă. La această probă sunt înscrişi 584 de elvi, dintre aceşti 546 vor da examen la limba maghiară, 18 la germană şi 20 la slovacă.

Evaluare Naţională 2015 - subiecte şi rezolvări la română, pe Adevărul

Adevărul a obţinut subiectele la română la Evaluarea Naţională 2015 imediat după începerea examenului. Oferim şi rezolvările subiectelor, la Adevărul Live, unde o profesoară de română de la un liceu din Capitală explică pe îndelete cele mai bune abordări pentru cerinţele date.

Va mai recomandam:

Examen Capacitate 2015 - limba română. Basm şi un articol despre ia românească, la Evaluare Naţională

Evaluare Naţională 2015 - subiecte şi barem la Limba Română: basmul şi ia românească le-au picat elevilor. Rezolvarea, la Adevărul Live

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite