Peste 2.000 de persoane au ieşit în stradă la Iaşi: „Bucureşti, nu uita. Iaşul e de partea ta!“. Tinerii au fost aplaudaţi de la geamuri de ieşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşenii s-au adunat în seara de marţi în Piaţa Unirii din oraş pentru a protesta faţă de autorităţi, după tragedia din Clubul Colectiv. Potrivit declaraţiilor martorilor, în stradă, după ora 22.30, s-ar fi aflat peste 2.000 de persoane.

UPDATE 1.00 În piaţa Unirii tinerii au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor tragediei din clubul bucureştean Colectiv. Inclusiv poliţiştii comasaţi la faţa locului imortalizau momentul cu telefoanele mobile. 

UPDATE ORA  00.40 Cei peste 2.000 de protestatari se îndreaptă către Piaţa Unirii intonând Imnul Naţional. Coloana de protestatari se întinde pe mai multe sute de metri. Aceştia au scandat mai multe lozinci dure la adresa guvernanţilor şi au strigat ''Bucureşti, nu uita. Iaşul e de partea ta!''. În timpul marşului, sute de ieşeni au ieşit la geamuri şi i-au aplaudat pe tineri. La rândul lor, aceştia au aplaudat de fiecare dată când pe lângă ei au trecut maşinile de la Ambulanţă sau SMURD. 

UPDATE ORA 00.20 Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei, aproximativ 2.000 de tineri se îndreaptă spre Piaţa Unirii. 

UPDATE ORA 00.00 Din căminele campusului Tudor Vladimirescu s-au mai alăturat câteva sute de studenţi grupului de protestatari. Coloana a plecat din Tudor Vladimirescu şi revine în Piaţa Unirii. Circulaţia în dreptul coloanei de protestatari este paralizată. Din estimările reporterilor de la faţa locului sunt peste 1.200 de oameni ieşiţi în stradă. 

UPDATE ORA 23.30 Oamenii au ajuns în Bucşinescu. O coloană de maşini de tip taxi s-a alăturat protestarilor claxonând. Din estimările reporterilor de la faţa locului cifra celor ieşiţi în stradă se apropie de o mie. 

image

UPDATE ORA 23.20 În jur de 800 de persoane protestează la Iaşi. Protestatarii au plecat dinspre Piaţa Unirii către campusul Tudor Vladimmirescu. Aceştia au scandat în faţa Primăriei: ''Jos Guvernul!'' şi ''Criminalii!''. Mulţi dintre tineri s-au alăturat grupului pe parcurs. 

UPDATE In jur de 500 de persoane au plecat din Piata Unirii spre Tudor Vladimirescu. Tinerii striga "Bucuresti nu uita, Iasul e de partea ta" si scandeaza impotriva Guvernului. Echipaje de la Politia Locala, Politie si Jandarmerie urmaresc grupul de protestatari.

image

Ieşenii au ieşit în stradă după ce, la Bucureşti, peste 20.000 de persoane au mărşăluit pe străzi cerând demisia celor consideraţi responsabili pentru tragedia din Colectiv. 

Protestul de la Iaşi nu a fost unul organizat, oamenii adunându-se după ce au văzut ce se întâmplă la Bucureşti. 

Ştire în curs de actualizare. 

   

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite