FOTO Imagini inedite cu Regele Mihai şi Regina Ana din timpul vizitelor la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regele Mihai la Iaşi FOTO Episcop Petru Gherghel
Regele Mihai la Iaşi FOTO Episcop Petru Gherghel

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi a prezentat mai multe imagini de arhivă din timpul vizitelor Majestăţilor Lor, Regele Mihai şi Regina Ana, din capitala Moldovei.

Majestăţile Lor.

„Nihil sine Deo! - Nimic fără Dumnezeu! În aceste zile triste pentru Casa Regală, ne amintim cu drag şi emoţie de vizitele Majestăţilor Lor, Regele Mihai şi Regina Ana, în catedrala noastră episcopală din Iaşi. Înălţăm spre ceruri prinosul rugăciunilor noastre recunoscătoare, dorind întregii Familii Regale mângâiere şi adâncă tărie, iar poporului credincios al ţării noastre îi dorim curaj şi însufleţire vie în căutare unei condiţii demne de viaţă, privind şi spre exemplul de demnitate şi slujire al Regelui Mihai I. În veci amintirea lui!“, este mesajul care însoţeşte imaginile care apar pe pagina de socializare. 

În mai 1997, regele Mihai I de România şi regina Ana au asistat la un moment de rugăciune în catedrala catolică, celebrat de PS Petru Gherghel, episcopul Diecezei de Iaşi. Credincioşii şi un grup de seminarişti au cântat. În faţa catedralei au urmat cuvântul Preasfinţitului Petru Gherghel, al Maiestăţilor Lor regele Mihai I şi regina Ana. Au vizitat apoi clădirea Episcopiei, iar la plecare au semnat în cartea de onoare. Regele Mihai şi regina Ana au mai vizitat Episcopia Romano-Catolică de Iaşi, sâmbătă, 25 decembrie 1999, participând la sfânta Liturghie de seară, în catedrala catolică "Adormirea Maicii Domnului“, potrivit www.ercis.ro.

Ultimul rege al României a murit marţi, 5 decembrie, la domiciliul său din Elveţia. Regele avea 96 de ani, împliniţi la 25 octombrie, iar de mai bine de un an şi jumătate era grav bolnav. Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi depus în Holul de onoare a Castelului Peleş, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite