UPDATE: Grupul infracţional număra 54 de persoane şi e specializat pe trafic de ketamină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ketamina era depozitată în locuinţa unui bodyguard la un cazino din Petroşani. Substanţa se vindea în formă lichidă cu 10 lei per miligram. Unul din principalii distribuitori era poliţist comunitar la Primăria Petroşani

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Biroul Teritorial Hunedoara  au destructurat  un grup infracţional organizat, format din 54 de învinuiţi,  specializat în traficul de droguri  de risc – ketamină.
        Grupul infracţional era structurat pe doua paliere, corespunzătoare surselor de aprovizionare cu droguri, aflate în localităţile Drobeta Turnu Severin şi Brastavăţu, jud.Olt.

        Drogurile erau procurate de către liderii grupului infracţional, învinuiţii Ianchi Puiu –Mircea, Podină Claudiu – Nicolae, Niţescu Cristina şi Fârdă Paul, pe bază de comandă, de la  învinuiţii Jilcu Ilie, Pacioagă Marian care, în  calitate de medici veterinari, procurau din circuitul licit cantităţi importante de droguri, întocmind documente false pentru justificarea consumului de ketamină în cadrul activităţii profesionale  desfăşurate.

        Ketamina era depozitată la locuinţa învinuitului Risipitu Robert Florin , bodyguard la un cazino din Petroşani, şi într-o garsonieră închiriată, de unde era preluată şi distribuită de către dealeri,  în formă lichidă , contra sumei de 10 lei pentru un miligram şi, respectiv 200 lei pentru un flacon de 25 miligrame.

        Este de menţionat faptul că unul dintre principalii distribuitori are calitatea de poliţist comunitar la Primăria Petroşani.

        La data de 23.08.2010 au fost efectuate 35 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Hunedoara - 32, Olt -2 şi în mun. Drobeta Turnu – Severin.

        La sediul  D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Hunedoara  au fost conduse în vederea audierii 60 de persoane.  Valoarea drogurilor traficate depăşeşte suma de  130.000 de lei.

        Cauza a fost instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul  B.C.C.O. Hunedoara şi continuă în vederea în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor.

        Sprijinul tehnic si informativ al operaţiunii a fost asigurat de către S.R.I.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite