Parcari ,,moca" pentru conducătorii auto din reşedinţa de judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că au rămas fără administrator, parcările de pe domeniul public din Deva sunt folosite gratis. În plină criză bugetară, autorităţile locale renunţă la venituri de aproximativ 80.000 de lei din taxarea locurilor de parcare.

Timp de o lună, şoferii deveni şi cei care tranzitează oraşul îşi pot parca automobilele în locurile publice amenajate fără să plătească taxă orară. Devenii sunt surprinşi să afle că pot folosi parcările oraşului gratis.
„Nu am ştiut că e gratis. Înseamnă că îmi scot pârleala. Am plătit de multe ori o oră de parcare pentru o staţionare de cinci minute”, spune deveanul Mircea Vladimirescu. Tiberiu Buţiu din Petroşani, aflat în trecere prin Deva, spune că pe moment este bine pentru şoferi că au acces la parcări gratis, dar pe termen lung lipsa unui administrator ar putea fi nocivă pentru trafic.
„Fără marcaje, ne-am putea înapoia la epoca în care fiecare îşi gara maşina unde apuca pentru că nu existau locaţii amenajate ca acum”, spune interlocutorul.

„Promoţie”, din greşeală
 Dispariţia taxatorilor de parcare la Deva este cauzată de incapacitatea primăriei de a găsi o soluţie decentă pentru administrarea parcărilor de pe domeniul public. Potrivit lui Cosmin Costa, viceprimar al Devei, va dura cel puţin o lună de zile de acum înainte până se va organiza o nouă licitaţie pentru concesionarea acestui serviciu.
Din luna noiembrie, când s-a renunţat la serviciile firmei Urban Construct, Primăria Deva lansează periodic oferte pentru găsirea unei companii care să administreze parcările din oraş.
Ultima dată s-a întâmplat în această săptămână, când viceprimarul devean Florin Oancea s-a opus propunerii primarului Mircia Muntean de a înmâna prin încredinţare directă administrarea parcărilor unei firme înfiinţare de doar o săptămână.

Venit din exploatarea parcărilor
În Deva există în prezent circa 2.000 de locuri de parcare amenajate pe domeniul public. Conform declaraţiilor făcute de viceprimarul Florin Oancea, lunar veniturile încasare din taxarea parcărilor devene se ridică circa 20.000 de euro. În Deva sunt înregistrate fiscal aproximativ 12.000 de automobile.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite