Inconştienţa unui şofer: s-a urcat aproape în comă alcoolică la volanul unei maşini neînmatriculate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 48 de ani este cercetat pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului după ce a fost depistat în stare avansată de ebrietate la un control de rutină al poliţiştilor rutieri dintr-o .localitate gălăţeană.

Pe 23 iulie, poliţiştii postului de Poliţie Corod au oprit în trafic, pe o stradă din comuna Corod, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat, de 48 de ani, din aceeaşi localitate.

”Verificând documentele autoturismului, poliţiştii au constatat că acesta este neînmatriculat. Mai mult, la testarea alcoolscopică, conducătorul auto a prezentat valoarea de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice şi a stabilirii alcoolemiei”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

În aceeaşi zi, poliţiştii Biroului Rutier Galaţi au fost sesizaţi, printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112, cu privire la faptul că, pe strada Navelor, din municipiul Galaţi, un autoturism, înmatriculat în Franţa, se deplasează sinuos.

Un echipaj al poliţiei rutiere s-a deplasat imediat în zona indicată şi a găsit autoturismul în cauză parcat pe partea dreaptă a sensului de mers dinspre bulevardul Marea Unire către strada Domnească.

Bărbatul în vârstă de 52 de ani, aflat la volan, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea înregistrată fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice. În ambele cazuri, poliţiştii au deschis dosare penale pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite