Traficul pe DN 23 B între localităţile Măicăneşti şi Ciorăşti, închis din cauza viscolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia pe DN 23 B în judeţul Vrancea, între localităţile Măicăneşti şi Ciorăşti, a fost închisă de către autorităţi pentru a preveni blocajele, şoseaua fiind una cu probleme, un alt drum judeţean din Vrancea fiind blocat din cauza sulurilor de zăpadă, transmite Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, Cristina Duţă, circulaţia pe DN 23 B între Măicăneşti şi Ciorăşti a fost închisă sâmbătă, începând cu ora 9.30, măsura fiind dispusă preventiv de poliţişti pentru a evita blocajele, aceasta fiind o şosea cu mari probleme pe tronsonul menţionat.
De asemenea, în judeţul Vrancea, este blocat, la ora transmiterii acestei ştiri, DJ 202 F pe o distanţă de trei kilometri, între localităţile Mihălceni şi Băleşti, şoseaua devenind impracticabilă din cauza sulurilor de zăpadă şi a viscolului care reduce vizibilitatea extrem de mult.

Măsuri speciale pentru pacienţii care necesită dializă

În plus, autorităţile din Vrancea au dispus măsuri privitoare la persoanele care au nevoie de dializă şi care vor fi transportate la spital unde vor rămâne internate până ce condiţiile meteo se vor ameliora.
„Ca urmare a evoluţiei fenomenelor meteo, prefectul judeţului Vrancea a dispus aducerea preventivă şi internarea persoanelor dializate planificate pentru zilele de sâmbătă, 25 ianuarie şi luni, 27 ianuarie. Acţiunea se va desfăşura în cursul zilei de sâmbătă, iar aceştia vor rămâne internaţi în cadrul unităţilor spitaliceşti din municipiile Focşani şi Adjud pe durata manifestării fenomenelor meteo prognozat”, a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Duţă.

Avertizarea de cod portocaliu de viscol a fost extinsă la 18 judeţe din sudul şi sud-estul ţării, până duminică la ora 22.00, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).
Potrivit noii avertizării ANM, se află sub cod portocaliu de viscol până duminică seară judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Girgiu, Dâmboviţa, Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, Călăraşi, Ialomiţa, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Vrancea şi Galaţi.

Viscolul puternic va continua în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei şi zonele montane aferente, precum şi în nordul Dobrogei, informează ANM. În aceste regiuni vântul va sufla în rafale de peste 70 - 80 km/h, ninsoarea va fi puternic viscolită şi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.
În acelaşi interval, este cod galben de viscol în Constanţa, Sibiu, Braşov, Covasna, Bacău, Vaslui şi Iaşi.

Articole pe aceeaşi temă

Un microbuz cu 16 persoane înzăpezit în Vâlcea, scos de drumari din nămeţi

METEO Iarna şi-a intrat în drepturi. Specialiştii au prelungit informările de Cod portocaliu şi Cod galben de viscol şi ninsori. Astăzi ar putea fi emis Cod roşu

400 de turişti sunt blocaţi la Rânca, după ce drumul către Novaci a fost închis

Peste 900 de apeluri la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov, în ultimele 18 ore. Peste jumătate dintre ele au fost  urgenţe

Comandament de iarnă la Primăria Capitalei. Oprescu: „Nu poate să ne încurce o ninsoare“

UPDATE Viscolul închide Autostrada Bucureşti - Piteşti, două drumuri naţionale şi porturile de la Marea Neagră. 400 de turişti, blocaţi la Rânca

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite