Portret de dascăl. "Viorel Colibaba, un om simplu, de la care primeai mereu complexe şi utile lecţii de viaţă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai îndrăgiţi învăţători din Focşani, Viorel Colibaba, care a murit la începutul săptămânii la vârsta de doar 59 de ani, a fost condus astăzi pe ultimul drum.

"Domnul învăţător Viorel Colibaba s-a sfârşit cu puţin timp înainte de a începe un nou an şcolar. Anul şcolar despre care a spus că îl aşteaptă cu foarte multă emoţie, după o … pauză la catedră, pricinuită de o boală grea.  

Crudul destin nu i-a mai permis să îşi numere … porumbeii şi în această toamnă. Fără voia sa, a lăsat două promoţii cu aripile frânte: promoţia 2008 şi promoţia 2012. Ambele promoţii şi l-ar fi dorit alături la absolvirea ciclului primar, al gimnaziului, al examenului de maturitate, al absolvirii unei facultăţi. Şi l-ar fi dorit alături pentru totdeauna!...

Şi cum să nu îţi poţi dori ca domnul învăţător Viorel Colibaba să nu fie în preajma ta pentru totdeauna? Meticulos până la perfecţiune. Bunul simţ pe care arareori îl întâlneşti în ziua de astăzi. Modestia pe care o descoperi în prezent doar citind dicţionarul. Caligrafia de manual a scrisului său. Desenele sale, care lesne pot fi utilizate ca material didactic. Impecabila tablă a clasei pe care nu mulţi elevi au avut prilejul să o vadă de-a lungul pregătirii şcolare. 

image
image

Zâmbetul său plin de bunăvoinţă cu care te întâmpina la intrarea în sala de clasă. Corectitudinea de care nu se putea desprinde. Educaţia aleasă. Pregătirea profesională de excepţie. Stilul vestimentar ireproşabil. Punctualitatea de care dădea dovadă.  Un om simplu, de la care primeai mereu complexe şi utile lecţii de viaţă Toate sunt calităţi ale domnului învăţător Viorel Colibaba, care îi completează profilul său de „dascăl adevărat”.

Sunt extrem de tristă că domnul învăţător Viorel Colibaba nu mai este printre noi. Îmi rămâne însă draga sa amintire, conturată prin calităţile enumerate. Dar şi enorma bucurie că la sfârşitul clasei întâi am avut posibilitatea să-i mulţumesc domnului învăţător Viorel Colibaba pentru faptul că m-a învăţat să scriu şi să citesc. Astfel, amintirea sa se va stinge odată cu scrisul meu, iar scrisul meu odată cu mine.

Altfel spus, domnul învăţător Viorel Colibaba îmi va rămâne în minte şi în suflet pentru totdeauna.
Dumnezeu să vă odihnească în pace, dragă domnule învăţător Viorel Colibaba!

Adelina Oană, clasa a VII-a B
Şcoala „Gimnazială Ştefan cel Mare” Focşani"
 

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite