Lup singuratic, filmat cum face o scurtă baie de nămol: „Te scapă de paraziți și te mai răcorește” VIDEO

0
Publicat:

Imagini cu un lup care face o mică baie de nămol în Pădurile din Parcul Natural Putna Vrancea au fost publicate de angajații Romsilva.

„O scurtă baie de nămol, chiar dacă doar pentru lăbuțe, este binevenită oricând, te scapă de paraziți și te mai răcorește”, au scris reprezentanții Romsilva, pe Facebook.

Imaginile cu lupul singuratic a fost surprinse într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea, filmarea fiind realizată de o cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva din cadrul administrației acestui parc.

Pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Uniunea Europeană.

„Lupii trăiesc în haită, sunt foarte inteligenți și rar văzuți în libertate. Haita este formată din perechea conducătoare, masculul și femela alfa, precum și puii lor de până la 3 ani. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită”, susțin cei de la Romsilva.

Lupii fac bai de namol pentru a scapa de paraziti FOTO Mircea Croitor
Lupii fac bai de namol pentru a scapa de paraziti FOTO Mircea Croitor

Potrivit specialiștilor, în căutarea prăzii, lupii pot parcurge zeci de kilometri pe zi, iar atunci când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea.

Atacă în haită, bine coordonați, și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă.

Pădurile din Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor-Romsilva.

Este situat în sud-estul țării, în județul Vrancea, și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt păduri.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite