Campania de vaccinare împotriva COVID-19 trece pe programul scurt la Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul de vaccinare de la Sud
Centrul de vaccinare de la Sud

De marţi, 1 martie 2022, Centrul de vacccinare de la Dispensarul medical Sud Focşani îşi modifică programul de lucru.

Din cauza numărului tot mai scăzut de persoane care se vaccinează împotriva COVID 19, programul de funcţionare al Centrului de Vaccinare organizat de către Direcţia de Asistenţă Socială Focşani la Dispensarul medical Sud din strada Revoluţiei nr. 12, Focşani, va fi, începând cu data 1 martie, scurtat la patru ore. 

Astfel,  luni, miercuri şi vineri între orele 16.00 – 20.00, iar marţi, joi şi sâmbătă între orele 08.00 – 12.00. Duminică va fi închis.

Din 26 ianuarie 2022, a început vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani în România. Platforma de programare (vaccinare-covid.gov.ro) permite deja programarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani.

Programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinţilor sau ale reprezentanţilor legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate aproximativ 220 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel naţional.

Unul dintre aceste cabinete de vaccinare pediatrice se află în cadrul centrului de vaccinare împotriva COVID-19, organizat de Direcţia de Asistenţă Socială Focşani la dispensarul medical Sud, situat în strada Revoluţiei nr. 12.

Vaccinarea se poate realiza şi fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

Este obligatoriu acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de  către reprezentantul legal al minorului şi efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor.

Vă mai recomandăm:

Focşănenii se pot imuniza cu cea de-a treia doză a vaccinului împotriva COVID-19. Unde este disponibil vaccinul

Centrul de vaccinare COVID-19 din Cartierul Sud revine la programul de imunizare de 12 ore zilnic
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite