FOTO Bolizii conduşi de gaşca lui Iustin Covei, puşi sub sechestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bentley Continental GT, una din limuzinele puse sub sechestru
Bentley Continental GT, una din limuzinele puse sub sechestru

Iustin Covei, zis „Pralea”, fiul judecătorului Marin Covei de la Curtea de Apel Craiova şi nepotul procurorului Gheorghe Covei, împreună cu alţi 17 craioveni au fost trimişi în judecată, ieri, în dosarul fraudelor bancare din România, Australia, Cipru şi Iordania. Membrii grupării de crimă organizată au câştigat sute de mii de euro din fraude bancare, bani pe care i-au investit în bolizi de lux.

Potrivit procurorilor, Iustin Covei coordona una dintre cele patru grupări de crimă organizată din Craiova. Membrii grupărilor instalau pe bancomat un dispozitiv destinat copierii datelor şi filmau PIN-ul tastat de posesorii legitimi ai cardurilor. Aceste date erau prelucrate şi scrise pe carduri blank, care erau utilizate pentru retragerea frauduloasă de numerar. De altfel, Iustin Covei a fost surprins de camerele de supraveghere chiar în timp ce scotea bani fraudulos de la un bancomat din Craiova.

Din interceptările convorbirilor telefonice, anchetatorii au descoperit că unul dintre cei trimişi în judecată, Jean Mihăilă, a obţinut în doar trei zile „de muncă" în România, folosind 180 de carduri falsificate, aproximativ 160.000 de lei.

Capii reţelei de infractori:

Bogdan Marica
Bogdan Marica
Bogdan Marica
Bogdan Marica
Bogdan Marica
Bogdan Marica

Limuzine de peste 500.000 de euro sub sechestru
Cele nouă automobile puse sub sechestru formează un adevărat parc auto de lux. Cei mai scumpi bolizi sunt un Ferrari 360 Modena F131ABE  de 100.000 de euro, deţinut de Jean Mihăilă, liderul grupării, şi un Bentley Continental GT, de 150.000 de euro, aflat în folosinţa lui Nicolae Drivan Florin, zis  Fulgerică.

Celelalte maşini de lux confiscate aparţin tot celorlalţi infractori: Audi Q7 – 50.000 euro, Mercedes C200 Kmpressor – 20.000 euro, Volkswagen Golf V – 15.000 euro, BMW seria 5 – 20.000 euro, Audi A4 – 20.000 de euro, Audi TT Quatro – 30.000 de euro şi un BMW seria 7 – 25. euro.

Potrivit comunicatului de presă remis de DIICOT, autoturisemele au fost puse sub sechestru şi urmeză cel mai probabil să fie scoase la licitaţie. De asemena Au fost indisponibilizate sumele de 34.000 de euro, 9.000 de lire sterline, 1.870 de dolari şi 26.000 de lei.

Bogdan Marica
Bentley Continental GT, una din limuzinele puse sub sechestru
Bogdan Marica

Aurora Covei, mama lui Iustin, declara anul trecut după reţinerea fiului său că acesta este nevinovat şi că îi cerea zilnic bani de buzunar. „Dacă fura, vă daţi seama că nu îmi mai cerea mie bani. În fiecare zi venea la mine la cabinet şi îmi cerea câte 300, 500 de mii. Lucrul acesta pot să vi-l confirme şi colegele mele de la cabinet“, spunea Aurora Covei în septembrie 2009.

Iustin Covei a fost săltat din casa bunicilor în septembrie 2009
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite