Ciudata „față umană” a suspecților de asasinarea afaceristului Adrian Kreiner: „Sunt familiști, n-au făcut probleme”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mărturiile consătenilor celor trei români acuzați de asasinarea omului de afaceri Adrian Kreiner, din Sibiu, sunt bizar de favorabile, având în vedere cazierele stufoase și faptele penale din trecut ale acestora.

Presupușii asasini ai omului de afaceri din Sibiu. De la stânga la dreapta: Ghiță, Minae, Zuleam
Presupușii asasini ai omului de afaceri din Sibiu. De la stânga la dreapta: Ghiță, Minae, Zuleam

Chiar dacă toți cei trei doljeni implicați în oribilul asasinat de la Sibiu, căruia i-a căzut victimă omul de afaceri Adrian Kreiner, au caziere stufoase - toate infracțiunile comise de-a lungul anilor au avut în comun jafurile - consătenii lor nu se împiedică de astfel de amănunte complicate și vorbesc despre suspecții de crimă cu vorbe de laudă, ca și cum ei ar face parte din normalitatea comunității.

„Familiștii” cu caziere groase

Cert este că presupușii criminali se cunoșteau de ani de zile, iar doi dintre ei - Marian Cristian Minae şi Laurenţiu Ghiţă – erau exact de aceeași vârstă și au copilărit împreună, în comuna doljeană Gighera, sat Zaval. „Îi cunoaștem de mici, toate ziua băteau ulițele împreună. Erau copii cuminți, dar noi știm că-s la muncă în străinătate”, povestesc vecinii.

Și primarul din Gighera îi cunoaște. „Îi știu. Cum să nu-i știu? Sunt familiști, n-au făcut probleme. Am auzit că au făcut și prostii anii trecuți, dar au plătit pentru ele. Minae se ocupa cu agricultura, dar a plecat de câțiva ani din țară. Ghiță lucrează în construcții tot în străinătate. În vară a trecut pe acasă, dar altceva nu știu. Pot să vă spun doar că pe raza comunei nu au creat probleme”, a declarat primarul Florea Nacșu.

Totuși, Marian Cristian Minae, poreclit „Pușcărie”, este departe de a fi doar „un familist” și, de fapt, este autorul unuia dintre cele mai mari jafuri din Oltenia. Bărbatul are multe dosare la activ, dar a rămas cunoscut printre infractori după un jaf din 2013, când a intrat în casa unui bărbat și a furat un milion de lei (700.000 de lei și 100.000 de euro). Bărbatul și soția au fost bătuți, legați și amenințați cu moartea dacă nu spun unde țin ascunși banii.

FOTO Facebook / Minae Marian
FOTO Facebook / Minae Marian

„A făcut-o lată atunci, dar nu știu acum. Să omoare un om, parcă nu-mi vine să cred. Era respectuos când venea acasă”, îl privesc cu înțelegere vecinii din Zăval.

Ghiță, infractorul „îndrăgostit”

Laurențiu Ghiță a fost confundat inițial de procurorii din Sibiu cu Laurențiu Lăcătușu, primul „suspect” audiat în dosar, dar despre care s-a dovedit că nu are legătură cu jaful. Cei doi au același prenume, au aceeași vârstă, au o barbă scurtă, au cochetat de-a lungul anilor cu sportul și lucrează în construcții. Niciunul nu este, însă, boxer, așa cum s-a vehiculat.

Captură video Tik Tok / Laurențiu Ghiță
Captură video Tik Tok / Laurențiu Ghiță

Diferența este că Laurențiu Ghița are și el cazier. În anul 2015 a jefuit un bar, e unde a furat peste 100 de pachete de țigări. Dar lumea îl știe de „băiat bun”, respectuos și îndrăgostit.

Nu știu pe unde este acum. Muncește prin străinătate, nu am mai vorbit cu el. Este îndrăgostit de o fată, cu ea e mereu și nu am prea mai ținut legătura. El a făcut doi ani și ceva pușcărie și după aceea a plecat afară. Nu este boxer, a făcut sport, merge la sală, de-astea”, povestește sora lui Laurențiu Ghiță.

Duminică, 19 noiembrie, Minae și Ghiță au fost „reperați” de polițiștii din Marea Britanie și urmau să fie puse în aplicare mandatele internaționale emise de justiția din România pe numele lor.

Zuleam, jaf în Slovenia

Cel de-al treilea suspect (încă neprins la închiderea ediției), Cosmin Costinel Zuleam, este din localitatea Valea Stanciului, situată la 15 kilometri de satul Zăval. Bărbatul nu a fost niciodată dovedit în România că ar fi comis o infracțiune. În Slovenia, în schimb, a spart în 2020 un magazin de telefoane dintr-un centru comercial, iar prejudiciul s-a ridicat la peste 155.000 de euro, pentru care a stat după gratii 17 luni. Însă și el este lăudat de familie și de cunoscuți, fiind considerat „un om de treabă”.

Pe acasă trecea rar. Era un băiețel așa frumos când era mic. Ultima dată când l-am văzut era foarte schimbat. Își lăsase barbă, era altfel, după voce l-am recunoscut. Eu știu ce naiba a făcut prin străinătate. S-o fi drogat, doar așa îmi explic", a declarat una dintre vecinele apropiate de familia Zuleam.  

FOTO/ slovenskenovice.si
FOTO/ slovenskenovice.si

Mama lui Marian Cristian Minae a auzit de la televizor că fiul ei este căutat de poliție. "Nu știu pe unde umblă. De la 18 ani a plecat de acasă. Eu de unde să știu ce face el?", a spus femeia care a și recunoscut că nu are cu fiul său o relație apropiată.  

Vă reamintim că pe 6 noiembrie 2023, omul de afaceri Adrian Kreiner, din Sibiu, a fost bătut şi jefuit în propria casă. Hoţii i-au furat ceasuri în valoare de 200.000 de euro, însă nu au luat şi banii care erau în casă. În casă mai erau iubita şi fiica omului de afaceri, însă acestea nu au fost lovite. Ulterior, afaceristul a murit din cauza rănilor grave suferite.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite