UPDATE Un nou termen în procesul lui Mircea Băsescu. Soţia lui Bercea Mondial confirmă că a dat 600.000 euro fratelui fostului preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Băsescu va fi prezent la Tribunalul Constanţa.
Mircea Băsescu va fi prezent la Tribunalul Constanţa.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost prezenţi din nou în faţa magistraţilor constănţeni. Tribunalul Constanţa a continuat vineri, 13 martie, cercetarea judecătoarească în dosarul în care Mircea Băsescu este acuzat de trafic de influenţă, iar Marian Căpăţână de complicitate la trafic de influenţă.

La termenul de astăzi a fost audiată Fănica Anghel, soţia lui Bercea Mondial, în calitate de martor. Femeia a confirmat faptul că Mircea Băsescu a primit suma de 600.000 de euro pentru a-i scoate soţul din închisoare.

Pentru că acest lucru nu s-a realizat şi Bercea Mondial a primit condamnarea, familia sa a cerut restituirea banilor. Iniţial, Mircea Băsescu a spus că nu are de unde să le înapoieze sumele respective şi că banii au fost folosiţi de către Marian Căpăţână pentru a cumpăra o societate comercială.

În cele din urmă Mircea Băsescu a restituit familiei lui Bercea Mondial suma de 280.000 de dolari, iar Marian Căpăţână a înapoiat 100.000 de euro. Potrivit Fănicăi Anghel, Mircea Băsescu le-a promis că Bercea Mondial va fi scos din închisoare sau va primi o pedeapsă mai blândă pentru că fratele fostului preşedinte ar fi cunoscut oamenii potriviţi pentru acest lucru.

Instanţa a stabilit ca următorul termen să fie pe data de 24 aprilie. Atunci va fi audiată ca martor Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial. Tribunalul Constanţa a mai anunţat că la următoarele termene ar putea să dea declaraţii ca martori Marius Constantin, ginerele lui Bercea, Grinică-Ion Anghel şi Doiniţa Băsescu, soţia lui Mircea.

În urmă cu o lună au mai fost audiaţi Bercea Mondial şi fiul său, Florin Anghel. Ei au susţinut că i-au dat lui Mircea Băsescu 600.000 de euro pentru a interveni ca să-l scoată din închisoare pe Bercea Mondial şi ca acesta să primească o pedeapsă mai mică în dosarul în care fusese cercetat pentru omor. Pentru că Mircea Băsescu nu ar fi intervenit ei au cerut banii înapoi, dar nu au primit decât aproximativ 350.000 de euro.

Mircea Băsescu spune că nu a luat bani de la reprezentanţii lui Bercea Mondial şi nici nu le-a promis acestora că va interveni pentru scoaterea acestuia din închisoare. În schimb, Marian Căpăţână a recunoscut faptele pentru care a fost trimis în judecată, explicând că a fost doar un intermediar între Mircea Băsescu şi familia lui Bercea Mondial.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată pe 20 iunie 2014 de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă. Ei sunt judecaţi în arest la domiciliu pentru că ar fi primit bani ca să intervină pentru scoaterea din închisoare a lui Bercea Mondial.

Mai citiţi şi:

UPDATE Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână rămân în arest la domiciliu

UPDATE Bercea Mondial, lacrimi şi blesteme la procesul lui Mircea Băsescu. El susţine că banii ar fi ajuns şi la Traian Băsescu
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite