Şeful OPC Constanţa a fost trimis în judecată de DNA pentru dare de mită

0
0
Şeful OPC Constanţa a fost trimis în judecată pentru luare de mită.
Şeful OPC Constanţa a fost trimis în judecată pentru luare de mită.

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Mihai Perifan, şi un inspector ANAF au fost trimişi în judecată de procurorii DNA.  Cei doi se află în arest preventiv.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor:  Perifan Mihai, şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de dare de mită, şi a lui Fudulea Damu, inspector în cadrul ANAF – Direcţia Generală Antifraudă, detaşat ca specialist antifraudă fiscală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

La data de 19 martie 2015, inculpatul Perifan Mihai, pe baza informaţiilor primite de la celălalt inculpat, a promis unui ofiţer de poliţie suma de 15.000 euro, pentru ca un subordonat de-al acestuia să conducă cercetările dintr-o cauză penală pe care o instrumenta, de o asemenea manieră încât să se ajungă la o soluţie favorabilă pentru o rudă a sa şi societăţile apropiate acesteia, dându-i în aceeaşi zi suma de 14.000 euro.

La data de 20 martie 2015, în acelaşi scop, inculpatul Perifan Mihai a remis aceleiaşi persoane suma de 1.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. În cauză, s-a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului, în vederea garantării confiscării speciale de la inculpatul Perifan Mihai a sumei de 15.000 euro, dată de acesta cu titlu de mită ofiţerului de poliţie.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Mai citiţi şi:

VIDEO Şeful OPC Constanţa, prins în flagrant când dădea 15.000 euro mită. Mihai Perifan a fost arestat pentru 30 de zile
 

Mai multe - Constanţa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite